Als blijkt dat Afrojack inderdaad nog miljoenen aan belasting moet betalen, dan doet hij dat alsnog. Dat zegt zijn advocaat donderdag. De dj zou jarenlang te weinig inkomstenbelasting hebben betaald door op papier naar Cyprus te verhuizen.

De advocaat van Nick van de Wall, beter bekend als Afrojack, stelt dat 'Van de Wall zijn verplichtingen alsnog volledig zal nakomen als na afloop van de procedure onverhoopt blijkt dat hij onbedoeld te weinig belasting heeft betaald'. Eerder deze week werd ten behoeve van de Belastingdienst een hypotheek van 4 miljoen euro afgesloten op zijn landhuis in Leersum.

Article continues after the ad

De dj zou tussen 2012 en 2016 nauwelijks belasting hebben betaald in Nederland omdat zijn bedrijven gevestigd waren op Cyprus. Die fiscale constructie zou Afrojack aangeraden zijn door belastingadviseur Frank B., ook bekend als 'de fiscalist van de sterren'. Tegen B. loopt al maanden een strafrechtelijk onderzoek wegens witwassen.

Gewaarschuwd

De FIOD viel vorig jaar maart het kantoor en de woning van B. binnen vanwege de verdenking dat hij Nederlandse artiesten op papier naar belastingparadijzen liet verhuizen om belasting te ontduiken. Toen werd Afrojack ook al genoemd als een van de artiesten die zich mogelijk schuldig heeft gemaakt aan belastingfraude.

Verhalen dat de dj jaren geleden al is gewaarschuwd voor de illegale fiscale constructie zijn volgens Afrojacks advocaat echter 'feitelijk onjuist'. Een voormalige financieel manager van de dj bevestigde aan de krant echter dat zij vorig jaar als getuige is gehoord door de FIOD.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP, Telegraaf | Beeld: Peter Smulders