De relatie van Arijan van Bavel, beter bekend als Adje, en burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk is voorbij. Op Facebook vertelt Arijan dat hij terugkeert naar Tilburg.

Heftig jaar

"Mijn grote liefde Joris en ik hebben besloten om uit elkaar te gaan en als vrienden door te gaan. Het afgelopen jaar is een bijzonder en heftig jaar geweest waarin onze woon-, werk- en privésituaties voor ons beiden sterk zijn veranderd. Na tien jaar intensief met elkaar geleefd en gewerkt te hebben, houdt dat nu op. Dat doet ons beiden veel verdriet", zegt Adje.

Prachtige tijd

Joris is sinds april vorig jaar burgemeester van Winterswijk. Samen met Arijan produceerde hij toneelstukken en in 2009 namen ze een familiepretpark in Twente over. Arijan: "Ik wens Joris het allerbeste toe en ben enorm trots op wat hij bereikt heeft. Hij is een zeer betrokken burgemeester voor Winterswijk, een gemeente waar we bijzonder warm zijn ontvangen. Met pijn in mijn hart verlaat ik Winterswijk en keer ik terug naar mijn vertrouwde Tilburg om daar mijn leven voort te zetten. Ik kijk terug op een prachtige tijd samen, vind het fijn dat we als vrienden uit elkaar kunnen gaan en kijk uit naar wat de toekomst mij gaat brengen!"

Article continues after the ad

Jongste burgemeester

Bengevoord heeft de gemeenteraad van Winterswijk via een korte verklaring geïnformeerd over de breuk, meldt De Gelderlander. Hij heeft dat gedaan, zo schrijft hij, omdat hij 'als burgemeester open en transparant' zijn functie wil kunnen uitoefenen. Bengevoord was bij zijn benoeming de jongste burgemeester van Nederland.

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)