Wat is je vroegste herinnering aan eten? 
‘Mijn eerste kennismaking met nieuwe smaken. Zuur, zoet, bitter. De eerste keer dat ik witlof of spruitjes at. Ik vond het ook fantastisch om alles te proberen. En alles was lekker. Nog steeds. Zo at ik in China onlangs kwal en dat was heerlijk.’ 

Article continues after the ad

Wat is je favoriete eten?
‘De Aziatische keuken en eten uit landen aan de Middellandse Zee. Mijn vrouw en ik nemen altijd kruiden mee uit landen waar we zijn geweest om de gerechten thuis na te maken. Maar ook op boerenkool of rodekool met appeltjes kan ik me verheugen.’

Wie kookt er bij jullie thuis?
‘Mijn vrouw Melanie. Ze kookt briljant. We zijn vijftig jaar samen en al die tijd leef ik in een sterrenrestaurant. Ze maakt ook de meest fantastische soepen. Als we ons leven over zouden doen, beginnen we een soeprestaurant.’

Dit artikel is afkomstig uit Story 51. Story 51 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders