Met 1,2 miljoen kijkers is de nieuwe show van Chantal Janzen nu al een groot succes. Maar er is ook kritiek. AD-columniste Angela de Jong heeft geen goed woord over voor de presentatrice en haar programma &Chantal: "Ze heeft te veel ja-knikkers om zich heen."

Oude Chantal

Angela heeft in haar nieuwe column voor AD flink uitgehaald naar Chantal. Ze vindt dat de presentatrice veel is veranderd, en niet in positieve zin. "De oude Chantal zie ik nergens meer. De ondeugende, pittige, flapuiterige Chantal, die – baf- een rake sneer kon uitdelen aan een collega, als een Johan Derksen bijna, wat zo in grappige tegenstelling was met die lieve sproetjes, dat engelachtige haar en die bambi-ogen."

'Ouderwets en saai'

De columniste noemt het tv-programma 'ouderwets, weinig origineel, braaf en saai'. "Zingend en dansend een show openen als wijlen Rudi Carell kon in 1980 maar niet in 2017," schrijft Angela. Volgens de columniste wordt Chantal niet genoeg uitgedaagd. "Ze lijkt te lijden aan dezelfde kwaal als Paul de Leeuw: te veel ja-knikkers om zich heen en mensen die snel zoveel mogelijk geld aan haar willen verdienen."

Article continues after the ad

13-in-een-dozijn

Angela vindt dat ze in niks meer op de oude Chantal lijkt. "De scherpe, ondeugende randjes, alles wat haar zo bijzonder maakt, zijn er de afgelopen tijd vakkundig afgevijld. Waardoor ze 13-in-een-dozijn wordt en steeds meer op de popperige, onechte Wendy van Dijk gaat lijken. Zelfs in Chantal blijft Slapen is ze geen schim meer van haar oude, spontane, gekke, stoere, hartveroverende, bijzondere zelf," aldus de schrijfster. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders