Het AD is boos op Humberto Tan door een interview met Waylon in RTL Late Night afgelopen maandag. Waylon beweerde dat hij het AD en de Telegraaf boycotte, omdat ze zouden bijdragen aan een racistisch klimaat.

Dat schreef AD-columniste Angela de Jong in de krant. De Jong is van mening dat Humberto Tan iemand niet zo makkelijk weg mag laten komen met beschuldigingen van racisme. Het verhaal van Waylon zou namelijk helemaal niet kloppen.

Racistisch

Vorige week sprak Waylon niet met het AD en de Telegraaf tijdens het Eurovisie Songfestival, omdat beide kranten te negatief zouden zijn. Het kwam zelfs tot een 'mediacode' waarbij media alleen nog maar positief mochten zijn in hun berichtgeving, wat leidde tot felle kritiek.

Afgelopen maandag tijdens de uitzending van RTL Late Night leek de boycot te gaan om een totaal nieuwe reden. Het AD en de Telegraaf zouden allebei bijdragen aan een racistisch klimaat, omdat hun opmerkingen over Waylons act racisten zouden voeden. De zanger werd namelijk omringd door donkere dansers waarbij Waylon de 'landheer' zou zijn.

Complete onzin

Volgens De Jong is dit complete onzin en mag Waylon er niet zomaar mee wegkomen: 'Racisme is een ernstige beschuldiging. Helemaal als die onterecht is en slechts dient om je eigen straatje schoon te vegen en de aandacht af te leiden van je eigen fouten en falen in Lissabon.'

Het conflict tussen het AD en Waylon speelt al sinds eind februari toen AD-journalist Stefan Raatgever schreef dat Waylons liedje Outlaw In ‘Em ‘vrijwel gelijk stond aan zelfmoord’ op het Songfestival. Er was op dat moment nog niets bekend over Waylons optreden en hoe dat eruit zou zien. De boycot was er al voordat de hele act met de donkere dansers bekend werd. De Jong vindt de racismebeschuldiging dus ongegrond. 

De AD-column ‘Ho ho Waylon, hoezo racisme?’ is hier lezen.


Bron: Media Courant, AD | Beeld: ANP

Een paar weken geleden had nog vrijwel niemand van haar gehoord. Maar sinds Nadia Moussaid elke avond te zien is met haar programma Laat op één, is dat wel anders. Exclusief in Story praat de kersverse tv-ster over haar privéleven.

Dit in alle stilte, want tot nu toe vertelde Nadia nog nooit iets over haar liefdesleven. In Story maakt de mooie presentatrice echter voor één keer een uitzondering en zodoende blijkt dat Nadia al jaren gelukkig is met haar vriend Geert Broertjes (30). Geen volslagen onbekende in de showbizz, want deze Geert timmert al jaren aan de weg als fotograaf en hij maakte reportages met sterren als Katja Schuurman en Géza Weisz. Het perfecte plaatje vormt hij echter met zijn Nadia. ‘Daar ga ik helemaal niet geheimzinnig over doen,’ vervolgt de presentatrice. ‘Ik ben al een hele tijd samen met Geert, met wie ik sinds een tijdje samenwoon.’ En lijkt dat al een heel mooie situatie voor de beide geliefden, als het aan Nadia ligt, wordt er zo snel mogelijk een volgende stap gezet. ‘Geert is mijn grote liefde en ik wacht op zijn huwelijksaanzoek. En dat is geen grapje, ik bedoel dat heel serieus.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 33 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Fajah Lourens sprak onlangs in EenVandaag over het drama rond haar vermoorde neefje Elfin, het zoontje van haar zus Shanti. Op een inktzwarte dag in juli 2016 vermoordde Shanti’s ex-vriend Thomas U. hun elf maanden oude zoontje. Ook bracht hij zijn moeder om, waarna hij zichzelf van het leven beroofde.

‘Ik denk niet dat dit voorkomen had kunnen worden. Ik heb het zelf ook even gehad: wat als ik eerder was geweest?’ aldus Fajah op tv. Maar ze liet niet het achterste van haar tong zien. In Story zei Fajah kortgeleden dat het drama wel degelijk voorkomen had kunnen worden. In een reactie op het feit dat wijlen burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan regelde dat Shanti een nieuw huis kreeg en ook persoonlijk langskwam bij haar en Fajah: ‘Ik weet niet of dat altijd gebeurt in dit soort situaties, maar meneer Van der Laan was ontzettend lief voor ons. Maar ik kan me ook voorstellen dat hij zich op dat moment in zijn functie van burgemeester misschien een beetje schuldig heeft gevoeld. Voor Shanti en mij hebben namelijk alle instanties gefaald.'

Lees het hele verhaal in Story. Editie 33 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders