Het AD is boos op Humberto Tan door een interview met Waylon in RTL Late Night afgelopen maandag. Waylon beweerde dat hij het AD en de Telegraaf boycotte, omdat ze zouden bijdragen aan een racistisch klimaat.

Dat schreef AD-columniste Angela de Jong in de krant. De Jong is van mening dat Humberto Tan iemand niet zo makkelijk weg mag laten komen met beschuldigingen van racisme. Het verhaal van Waylon zou namelijk helemaal niet kloppen.

Racistisch

Vorige week sprak Waylon niet met het AD en de Telegraaf tijdens het Eurovisie Songfestival, omdat beide kranten te negatief zouden zijn. Het kwam zelfs tot een 'mediacode' waarbij media alleen nog maar positief mochten zijn in hun berichtgeving, wat leidde tot felle kritiek.

Afgelopen maandag tijdens de uitzending van RTL Late Night leek de boycot te gaan om een totaal nieuwe reden. Het AD en de Telegraaf zouden allebei bijdragen aan een racistisch klimaat, omdat hun opmerkingen over Waylons act racisten zouden voeden. De zanger werd namelijk omringd door donkere dansers waarbij Waylon de 'landheer' zou zijn.

Complete onzin

Volgens De Jong is dit complete onzin en mag Waylon er niet zomaar mee wegkomen: 'Racisme is een ernstige beschuldiging. Helemaal als die onterecht is en slechts dient om je eigen straatje schoon te vegen en de aandacht af te leiden van je eigen fouten en falen in Lissabon.'

Het conflict tussen het AD en Waylon speelt al sinds eind februari toen AD-journalist Stefan Raatgever schreef dat Waylons liedje Outlaw In ‘Em ‘vrijwel gelijk stond aan zelfmoord’ op het Songfestival. Er was op dat moment nog niets bekend over Waylons optreden en hoe dat eruit zou zien. De boycot was er al voordat de hele act met de donkere dansers bekend werd. De Jong vindt de racismebeschuldiging dus ongegrond. 

De AD-column ‘Ho ho Waylon, hoezo racisme?’ is hier lezen.


Bron: Media Courant, AD | Beeld: ANP

Vorige week arriveerden André Hazes, zijn grote liefde Monique en hun schattige zoontje André jr. uit pretparadijs Orlando (Florida) op Schiphol, waar ze ondanks de nachtvlucht stralend poseerden voor onze fotograaf.

Dit zou zomaar hun laatste vakantie met z’n drietjes geweest kunnen zijn. Want volgens medium Marion Berndsen, die daarover in Story onthullingen deed, raakt Monique dit jaar zwanger en bevalt ze van een meisje. Zelf zei Monique onlangs nog dat er een aantal reeds bevruchte eitjes wacht in het ziekenhuis, na alle problemen die ze de eerste keer heeft ondervonden om in verwachting te raken. Het is het gelukkige gezin Hazes van harte gegund. Na een relatiedip zijn André en Monique weer veilig geland, bij elkaar. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 3 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Nadat Wendy van Dijk en Erland Galjaard in een persbericht naar buiten brachten dat hun huwelijk in zwaar weer verkeert, zong onmiddellijk vanuit alle windrichtingen de naam van personal trainer Robbert Boekema rond. Met zijn sportieve charmes zou hij Wendy het hoofd op hol hebben gebracht. De twee zouden zelfs verliefd op elkaar zijn geworden, zo heet het in de showbizz.

Robbert is in zijn functie van zakenpartner van Wendy in het online fitnessprogramma DISQ vaak in haar gezelschap. Tijdens vergaderingen en promotieactiviteiten zou de vonk tussen de twee zijn overgesprongen, mede omdat de sleet in haar huwelijk zou zijn gekomen. Terwijl Albert Verlinde in zijn tv-programma voor de ware fijnproever 6 Inside met droge ogen zei dat Robbert niet wil reageren op zijn vermeende affaire met Wendy, zat Story al bij hem thuis in Apeldoorn op de koffie. Daar vertelt de sympathieke en hardwerkende Robbert openhartig hoe hij de afgelopen zeven dagen ervaren heeft. ‘Het was een dramatische week, ik vind het erg sneu voor Wendy en Erland,’ begint hij aan de keukentafel te vertellen. ‘Als zoiets gebeurt, is dat nooit leuk. Zeker niet bij mensen die je zo goed kent. Dat dan op televisie wordt verteld dat Wendy een affaire met mij zou hebben... Gelukkig had Erland me al gewaarschuwd dat zoiets kon gaan gebeuren omdat Wendy en ik erg nauw met elkaar samenwerken. Maar laat ik meteen helemaal duidelijk zijn: ik heb géén relatie met Wendy en heb ook géén affaire met haar gehad. Ik ben al twintig jaar dolgelukkig met mijn vrouw Suzanne, met wie ik twee fantastische kinderen heb. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 3 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders