Het AD is boos op Humberto Tan door een interview met Waylon in RTL Late Night afgelopen maandag. Waylon beweerde dat hij het AD en de Telegraaf boycotte, omdat ze zouden bijdragen aan een racistisch klimaat.

Dat schreef AD-columniste Angela de Jong in de krant. De Jong is van mening dat Humberto Tan iemand niet zo makkelijk weg mag laten komen met beschuldigingen van racisme. Het verhaal van Waylon zou namelijk helemaal niet kloppen.

Racistisch

Vorige week sprak Waylon niet met het AD en de Telegraaf tijdens het Eurovisie Songfestival, omdat beide kranten te negatief zouden zijn. Het kwam zelfs tot een 'mediacode' waarbij media alleen nog maar positief mochten zijn in hun berichtgeving, wat leidde tot felle kritiek.

Afgelopen maandag tijdens de uitzending van RTL Late Night leek de boycot te gaan om een totaal nieuwe reden. Het AD en de Telegraaf zouden allebei bijdragen aan een racistisch klimaat, omdat hun opmerkingen over Waylons act racisten zouden voeden. De zanger werd namelijk omringd door donkere dansers waarbij Waylon de 'landheer' zou zijn.

Complete onzin

Volgens De Jong is dit complete onzin en mag Waylon er niet zomaar mee wegkomen: 'Racisme is een ernstige beschuldiging. Helemaal als die onterecht is en slechts dient om je eigen straatje schoon te vegen en de aandacht af te leiden van je eigen fouten en falen in Lissabon.'

Het conflict tussen het AD en Waylon speelt al sinds eind februari toen AD-journalist Stefan Raatgever schreef dat Waylons liedje Outlaw In ‘Em ‘vrijwel gelijk stond aan zelfmoord’ op het Songfestival. Er was op dat moment nog niets bekend over Waylons optreden en hoe dat eruit zou zien. De boycot was er al voordat de hele act met de donkere dansers bekend werd. De Jong vindt de racismebeschuldiging dus ongegrond. 

De AD-column ‘Ho ho Waylon, hoezo racisme?’ is hier lezen.

Bron: Media Courant, AD | Beeld: ANP

Een prater is boer Jaap Vreeken uit Boer zoekt Vrouw niet. Zelf zou hij zich nooit hebben opgegeven voor het programma, maar een vriendin dacht daar anders over. Hoewel de boeren en hun familieleden een spreekverbod opgelegd hebben gekregen, praat vader Krijn wél met Story. ‘Ik hoop op een lieve vrouw voor Jaap…’

Tijdens de eerste Boer zoekt Vrouw-aflevering zat deelnemende boer Jaap (49) met zijn ouders Krijn en Mady voor de buis. Hoewel de familie van Jaap een spreekverbod van de omroep KRO-NCRV heeft gekregen, praat Jaaps vader Krijn wel met Story. ‘Het was best vreemd om jezelf terug te zien op televisie,’ zegt hij. 'Ik heb eerder met de media gesproken, maar dat ging altijd om mijn vakgebied. Maar nu ging het om Boer zoekt Vrouw. Dat is toch heel iets anders...’ Het populaire televisieprogramma is voor de familie niet onbekend. ‘We kijken elk jaar. Maar het is nooit in ons opgekomen dat Jaap daaraan mee zou willen doen.’ Het was voor Krijn en Mady dan ook een grote verrassing toen hun zoon vertelde dat hij uit 635 boeren was geselecteerd. ‘Maar het was ook voor hem een verrassing. Jaap heeft zich namelijk niet zelf opgegeven. Dat deed een vriendin.' 

Lees het hele interview in Story editie 21. Nu in de winkel. Kun je niet wachten? Bekijk 'm via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Linelle Deunk (KRO-NCRV)

Dit weekend gaat de grote Formule 1 Grand Prix de Monaco weer van start. En dat betekent dat Max Verstappen weer lekker mag scheuren door zijn eigen woonwijk. Max heeft een prachtig appartement in het prinsdom, dat tot de puntjes is ingericht door zijn moeder Sophie.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP | Bron: Show.nl