Het AD is boos op Humberto Tan door een interview met Waylon in RTL Late Night afgelopen maandag. Waylon beweerde dat hij het AD en de Telegraaf boycotte, omdat ze zouden bijdragen aan een racistisch klimaat.

Dat schreef AD-columniste Angela de Jong in de krant. De Jong is van mening dat Humberto Tan iemand niet zo makkelijk weg mag laten komen met beschuldigingen van racisme. Het verhaal van Waylon zou namelijk helemaal niet kloppen.

Racistisch

Vorige week sprak Waylon niet met het AD en de Telegraaf tijdens het Eurovisie Songfestival, omdat beide kranten te negatief zouden zijn. Het kwam zelfs tot een 'mediacode' waarbij media alleen nog maar positief mochten zijn in hun berichtgeving, wat leidde tot felle kritiek.

Afgelopen maandag tijdens de uitzending van RTL Late Night leek de boycot te gaan om een totaal nieuwe reden. Het AD en de Telegraaf zouden allebei bijdragen aan een racistisch klimaat, omdat hun opmerkingen over Waylons act racisten zouden voeden. De zanger werd namelijk omringd door donkere dansers waarbij Waylon de 'landheer' zou zijn.

Complete onzin

Volgens De Jong is dit complete onzin en mag Waylon er niet zomaar mee wegkomen: 'Racisme is een ernstige beschuldiging. Helemaal als die onterecht is en slechts dient om je eigen straatje schoon te vegen en de aandacht af te leiden van je eigen fouten en falen in Lissabon.'

Het conflict tussen het AD en Waylon speelt al sinds eind februari toen AD-journalist Stefan Raatgever schreef dat Waylons liedje Outlaw In ‘Em ‘vrijwel gelijk stond aan zelfmoord’ op het Songfestival. Er was op dat moment nog niets bekend over Waylons optreden en hoe dat eruit zou zien. De boycot was er al voordat de hele act met de donkere dansers bekend werd. De Jong vindt de racismebeschuldiging dus ongegrond. 

De AD-column ‘Ho ho Waylon, hoezo racisme?’ is hier lezen.


Bron: Media Courant, AD | Beeld: ANP

Daar waar André er nooit een geheim van maakte graag een gezinsuitbreiding te willen, spreekt ook zijn vriendin Monique die wens tegenover Story hardop uit. 'We willen graag nog een tweede kindje.'

Die uitspraak doet Monique op de première van Woezel & Pip en de Tijdmachine in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, waar ze met kleine André (1) verscheen. 'Ik zou het leuk vinden wanneer André nog een broertje of zusje krijgt. Dat gaan we in ons nieuwe huis realiseren. We gaan flink oefenen, haha.' Omdat het voor Monique geen vanzelfsprekendheid is zwanger te worden, zal moeder natuur daarbij wel een handje geholpen moeten worden. Zoals ze zelf eerder vertelde, ligt er in het ziekenhuis een tweetal bevruchte eicellen te wachten op plaatsing in haar baarmoeder. Monique geniet van haar moederrol. 'André is een ideaal ventje, we hebben weinig met hem te stellen.' Afgelopen maandag verhuisde het gezin Hazes naar hun prachtige villa in Berkel en Rodenrijs. Voor Monique is de verhuizing erg emotioneel. Ze is erg gehecht aan haar familie, met wie ze jarenlang op een woonwagenkamp in Rotterdam woonde. 'Het voelt alsof ik mijn ouderlijk huis heb verlaten, dat is erg emotioneel.' Maar: 'Nu we in ons nieuwe wonen, krijgen we nog meer rust. Het gaat beter dan ooit tussen mij en André en mij. Het is goed geweest dat we uit elkaar zijn geweest.'

Dit artikel komt uit Story. Editie 42 ligt nu in de winkel of klik hier om deze te bestellen.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulers

Uit het oog, maar nooit uit het hart. In een openhartig interview vertelt Andre Hazes (24) over de breuk met zijn zus Roxeanne (25), haar pasgeboren zoontje Fender en wat hij vindt van haar muziek. Ook onthult hij dat hij miljoenen laat schieten voor zijn gezin. Daarnaast gaat André dieper in op de band met zijn moeder Rachel en waarom hij John de Mol als zijn vader ziet...

Hoewel André Hazes en zijn zus Roxeanne al een lange tijd niet met elkaar praten, volgen ze elkaars leven wel degelijk op de voet. Zo kon Roxeanne in 2016 via Instagram vernemen dat haar broertje vader werd. Iets wat ze liever van hemzelf had gehoord, vertelde ze in een interview. Andersom krijgt André via Instagram ook veel mee van het leven van zijn zus. Waar de volkszanger normaal gesproken niet praat over de vete met zijn zus, maakte hij onlangs in de podcast 30 Minuten Rauw van Ruud de Wild op NPO Radio 2 een uitzondering. ‘Mijn zus en ik praten niet met elkaar. We hebben geen hekel aan elkaar en geen bonje, maar we hebben geen behoefte aan elkaar in ons leven,’ aldus André. ‘Het is zonde, alleen ik vind het niet jammer. Er is veel gebeurd in de tijd dat we niet met elkaar omgingen.’ Als Ruud vraagt of de twee de rest van hun leven verwijderd van elkaar blijven, antwoordt André: ‘Ja, dat denk ik wel.’ Desondanks geniet André wel enorm van het recente gezinsgeluk van Roxeanne en haar vriend Erik Zwennes, die op 10 juli de trotse ouders werden van hun zoontje Fender. ‘Ze heeft een heerlijk kind,’ zegt André, opmerkelijk genoeg – hij heeft haar babyzoontje immers nog nooit in het echt gezien. ‘Ik gun haar al het geluk van de wereld. Dat meen ik uit de grond van mijn hart. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 42 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP