Wat is je vroegste eetherinnering?

‘Als kind woonde ik in Maastricht en zodra het aspergeseizoen aanbrak, aten we die vrijwel elke dag. En ik weet nog dat ik voor het eerst mosselen probeerde. Ik dacht dat ik het heel vies zou vinden, maar dat viel reuze mee.’ 

More content below the advertising

Waar houd je wel en niet van?

‘Ik houd niet van orgaanvlees. Lever, nieren, tong, hersenen. Voor de rest ben ik een veelvraat, zoals je ook wel kunt zien. Ik hóúd van eten. Mijn voorkeur gaat uit naar de Franse keuken. Eten zoals je in een bistro krijgt. Een lekkere steak tartaar met ei. Maar ook de Spaanse en Aziatische keuken vind ik lekker.’ 

Wat geef je onverwachte visite te eten?

‘Door mijn vak ben ik met etenstijd vaak weg, maar bén ik thuis en er komen gasten dan heb ik altijd iets te eten. Rijst, groente, vlees uit de diepvries. Mijn man Ton en ik flansen dan iets in elkaar. Je gaat bij ons nooit met een lege maag naar huis!’

Beeld: ANP