De lezers van mannenblad FHM hebben Abbey Hoes verkozen tot mooiste vrouw van Nederland. De 28-jarige actrice staat daarmee bovenaan in de jaarlijks samengestelde FHM500.

Hoes vindt de uitverkiezing 'een enorme eer'.

Mooiste vrouw van Nederland

'In principe zeggen titels en prijzen me niet zoveel. Het is altijd een momentopname van een aantal mensen. Maar net als bijvoorbeeld het winnen van een Gouden Kalf is het wel een heel groot compliment. Ik geloof niet zo in winnaars, verliezers of een nummer 1. Ik vind het wel onwijs lief dat ik deze titel heb gekregen, maar als ik in de spiegel kijk heb ik niet zoiets van: 'oh yeah, daar is ze hoor: de mooiste vrouw van Nederland.''

Monica Geuze

Hoes volgt Monica Geuze op. Zij staat dit jaar op de derde plaats. Geraldine Kemper is tweede geworden. In de top tien is verder ruimte voor Romy Monteiro, Kim Feenstra, Doutzen Kroes, Holly Mae Brood, Victoria Koblenko, Yolanthe Cabau en Marijn Kuipers.

Article continues after the ad

Mooiste sportvrouw 

Tijdens een gala woensdag in Amsterdam werden nog zes awards uitgereikt, waaronder die van All Time Favorite. Feenstra, die de FHM500 in 2016 won, ging met die bokaal naar huis. Schaatsster Irene Schouten werd uitgeroepen tot mooiste sportvrouw en RUMAG-presentatrice Marijn Kuipers won de prijs van Social Media Queen.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.