Abbey Hoes maakt zich in de nieuwe Grazia hard voor vrouwenrechten. Zo krijgt één op de drie vrouwen ooit te maken met geweld of seksuele intimidatie, zo ook Abbey. De Gouden Kalf-winnares werd drie jaar geleden op straat door onbekende man in haar gezicht geslagen, maar toch raadde de politie haar af om aangifte te doen. 

De 25-jarige Hoes liep naar haar werk, toen een onbekende man haar lastig viel vanuit zijn auto. Ze kreeg de woorden 'Hey hoertje, ik wil je beffen' (en nog meer gore praat) naar haar hoofd geslingerd. "Ik stak mijn middelvinger op, waarna hij de auto neerzette, naar me toe liep en me met zijn vuist in mijn gezicht sloeg", vertelt Abbey. Ze riep nog snel "What the fuck doe je?"

Article continues after the ad

Geen aangifte 

Toen ze merkte dat de man haar nog een keer wilde slaan, zette ze het op een rennen. Ze belde haar vader en gaf snel het kenteken door. Eenmaal op haar werk aangekomen, belde ze de politie. "Zij raadden me af om aangifte te doen. De man was bij hen een bekende, maar er was geen bewijs, omdat het op een stil weggetje gebeurde waar niemand anders was." De actrice vindt het nog steeds bizar, maar snapt dat de politie er niet veel mee kan.

Niet zo snel bang 

Ondanks dat het incident er heeft ingehakt bij Abbey, is ze niet angstig geworden. "Ik heb vaak genoeg vervelende dingen meegemaakt, mij krijg je niet zo snel bang. Helaas geldt dat niet voor alle meisjes en vrouwen, en deze dingen gebeuren dagelijks", voegt de actrice toe. 

Het hele interview met Abbey lees je in de nieuwe Grazia die vanaf vandaag in de winkel ligt.

Bron: Grazia.nl, beeld: ANP 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.