Er is aangifte gedaan tegen The Voice-coach Ali B. Dat wordt bevestigd door meerdere bronnen aan RTL Boulevard. De rapper zou zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Het management van de 40-jarige rapper liet zaterdagochtend in een verklaring weten dat Ali alle aantijgingen ontkent.

Verklaring SPEC

Ali B heeft 'nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen'. Dat bericht plaatste het management van de coach van The Voice of Holland en The Voice Kids zaterdag op Instagram in reactie op de berichtgeving over een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij de talentenjachten. SPEC laat weten het onderzoek 'met vertrouwen' af te wachten.

Jeroen Rietbergen

BNNVARA-programma BOOS van Tim Hofman zegt 'tal van reacties van mensen die zeggen slachtoffer of getuige te zijn van machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice'. Volgens de omroep erkent bandleider Jeroen Rietbergen de beschuldigingen en legt hij per direct zijn werk neer. Rietbergen is volgens BNNVARA niet de enige betrokkene: 'Het gaat daarbij niet alleen om aanklachten tegen Jeroen Rietbergen, maar om aanklachten tegen meerdere personen binnen het programma.'

Article continues after the ad

De uitzending van BOOS over The Voice is donderdag te zien. Bij het Openbaar Ministerie Midden-Nederland is aangifte gedaan tegen iemand die 'gerelateerd is' aan de talentenjacht. Het is dus net bekend geworden dat het gaat om Ali B.

Verklaring RTL

'Op basis van deze aantijgingen is contact opgenomen met producent ITV en is er in overleg besloten dat ITV, onmiddellijk een zorgvuldig, onafhankelijk onderzoek zal initiëren', laat RTL in een verklaring weten. 'De uitzendingen van The Voice of Holland worden vooralsnog opgeschort tot er meer duidelijk is.'

Bron: ANP, RTL Boulevard | Beeld: Brunopress, Instagram

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.