Terwijl de ene na de andere BN’er zichzelf schaamteloos naar voren schuift als presentator voor het Songfestival 2020 in Nederland, nemen we even wat gas terug. Welke BN’ers maken nu écht kans?

Door Superguide.nl

Article continues after the ad

1. Eva Jinek

Laten we meteen met de deur in huis vallen: talkshowkoningin Eva Jinek is perfect! Ze gaf zelf al aan dat ze de presentatie van het Eurovisie Songfestival 2020 wel ziet zitten. Zoals ze zelf zegt: “Het is de allergrootste tv-klus op aarde. Je zou wel een mafkees zijn als je daar nee tegen zegt.” Plus: ze kan natuurlijk perfect Engels.

2 en 3. Jan Smit en Cornald Maas

Deze twee Songfestival-commentatoren wierpen zichzelf al op als potentiële presentatoren in Pauw. Logisch ook. Ze verzorgen al jaren dat heerlijk cynische en venijnige commentaar bij de tv-uitzendingen. Zonder hen was het Songfestival soms (geef het maar toe) ook gewoon doodsaai geweest. Kiezen tussen Jan en Cornald doen we niet. Te moeilijk. Ze komen wat ons betreft het beste tot hun recht als olijk duo. Wil je de één als presentator, MOET de andere er gewoon bij. Deal, AVROTROS? Dan moeten jullie wel op zoek naar twee nieuwe commentatoren!

4. Jennifer Hoffman

Zit al bij Songfestival-omroep AVROTROS dus ze maakt – als je logisch nadenkt – al vrij veel kans. Heeft zich recent ook al bewezen als verdienstelijk presentatrice. We weten door de Luizenmoeder dat ze enorm veel komische timing bezit, wel zo handig wanneer die ellenlange show gruwelijk inkakt.

5. Dionne Stax

Ze gaat naar AVROTROS (al leverde dat enorm veel ophef op). Geldt voor haar dan ook: meer kans? We weten niet hoeveel invloed de omroep mag uitoefenen. Mogelijk wil de NPO ook andere presentatoren van bijvoorbeeld BNNVARA en KRO-NCRV een kans geven? 

Dionne straalt in ieder geval van top tot teen, praat zelfs een héle lange Elfsteden Zwemtocht moeiteloos boeiend aan elkaar en maakt ongetwijfeld een goede indruk als presentatrice. Dat weten we zeker. Hoe dan ook een goede keus.

6. Emma Wortelboer

Ze kreeg dan wel bakken met kritiek voor haar hysterische ‘Douze Points’-momentje, liefde voor het Songfestival is er zeker bij BNNVARA-talent Emma Wortelboer. Alhoewel, liefde? Noem het eerder een obsessie. Kijk maar eens hoe ze tekeer ging nadat Duncan Laurence won.

Diezelfde Duncan stelde eerder al voor dat Emma wat hem betreft best zou mogen presenteren. Dus alleen al daarom zou ze op het lijstje ‘serieuze kanshebbers’ moeten komen.

7. Ilse DeLange

Weet als geen ander wat Songfestival-kandidaten allemaal meemaken en voelen tijdens zo’n hyperzenuwachtig en superspannend liedjesfestijn. Ze werd tenslotte 2de met The Common Linnets in 2014. Haar er als één van de presentatrices tussen zetten, is dan ook helemaal geen gek idee.

Zelf blikte ze ook al heerlijk schaamteloos vooruit op een mogelijke rol volgend jaar. Onlangs zei ze in RTL Boulevard: "Als het Songfestival dan toch echt een keertje in Nederland is, waar ik dan misschien ook een rolletje in heb gehad, dan vind ik het natuurlijk leuk om onderdeel te zijn van wat dat is.” Je hebt er zeker een rolletje in gehad, Ilse. Door jouw suggestie kwam Duncans nummer terecht bij de selectiecommissie.

8. Douwe Bob

Maakte indruk met zijn ‘Slow Down’ tijdens het Eurovisie Songfestival van 2016 en is daardoor nog steeds bekend bij het grote publiek. Kan tevens zorgen voor wat opschudding door wat brutale vragen te stellen in de green room. Heeft geen presenteerervaring, zeg je? Is dat erg dan? Het kan verfrissend werken, zo’n getatoeëerde bad boy mét Songfestival-ervaring. Geef hem wat vrijheid, focus niet teveel op autocue-tekstjes en dan maakt Douwe er vast iets prachtigs van. 

9. Carice van Houten

Hé, als je écht indruk wil maken op internationale kijkers, stuur je gewoon één van onze bekendste ‘exportproducten’: Game of Thrones-ster Carice van Houten. Iedereen kent ‘The Red Woman’ Melisandre, maar Carice zelf heeft óók gewoon een muzikaal verleden. Wat misschien niet veel mensen weten, is dat Carice nogal verdienstelijk kan zingen. Ook bracht ze een eigen album uit (See you on the ice, 2012). Kortom: muzikale kennis genoeg! En met die internationale faam zit het ook wel goed.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders