Het leek een sprookjeshuwelijk, maar het schijnt echt over te zijn: Brad Pitt en Angelina Jolie gaan uit elkaar. Welke beroemde koppels gingen hen voor?

1. Katja Schuurman en Thijs Römer


Vriend en vijand waren stomverbaasd toen dit droomkoppel in februari 2015 bekend maakte uit elkaar te gaan. In een verklaring schreven ze: “Wij gaan verder als meer dan goede vrienden. Voor ons is dit niet alleen een einde, maar ook een nieuw begin samen.” Katja en Thijs waren 8 jaar lang getrouwd en zijn ouders van dochter Sammi. Inmiddels is Katja weer gelukkig in de liefde: zij is samen met restauranteigenaar Freek van Noortwijk.

2. Rafael van der Vaart en Sylvie Meis


Ze poseerden altijd gewillig samen voor de camera en staken niet onder stoelen of banken hoe verliefd ze op elkaar waren. Tot in 2013 ineens het verhaal naar buiten kwam dat Rafael Sylvie een klap zou hebben gegeven op hun oud en nieuw-feestje. Kort daarop maakten ze hun scheiding bekend. Het werd groot nieuws en kwam zelfs op het NOS Journaal. Kort na de breuk kreeg Rafael een relatie met de vroegere beste vriendin van Sylvie: Sabia Engizek, de ex van voetballer Khalid Boulahrouz. Die relatie hield geen stand. Inmiddels is Rafael gelukkig met handbalster Estavana Polman.

Article continues after the ad

3. Linda de Mol en Sander Vahle


In 2007 was de scheiding van Linda de Mol breaking news. Linda en Sander waren 12 jaar samen en hebben 2 kinderen: Julian en Noa. De oorzaak van de breuk was volgens Linda dat ze te druk was met haar carrière. Inmiddels is de blonde presentatrice al jaren gelukkig met muzikant Jeroen Rietbergen.

4. Patricia Paay en Adam Curry


Patricia Paay en Adam Curry lieten in hun realityserie Adam’s family zien hoe gelukkig ze samen waren. Maar in 2009 biechtte Adam aan Patricia op dat hij was vreemdgegaan met Micky Hoogendijk. Het stel ging kort daarop uit elkaar. Inmiddels is Curry ook alweer gescheiden van Micky. Saillant detail: Patricia maakte dit nieuws wereldkundig.

5. Ruud Gullit en Estelle Cruijff


De blonde schone en de voetballer. Jarenlang leek het huwelijk van Ruud Gullit en Estelle Cruijff niet stuk te kunnen. Maar wat bleek? Hij ging al jaren vreemd, zij ging ervandoor met kickbokser Badr Hari. De scheiding van Ruud en Estelle was groot nieuws in 2012. Voor Ruud betekende het zijn 3e huwelijk dat hij zag stranden.

6. Albert Verlinde en Onno Hoes


Ze waren maar liefst 22 jaar bij elkaar, maar 2 jaar geleden strandde het huwelijk van Albert Verlinde en Onno Hoes. Volgens het stel waren ze “uit elkaar gegroeid”. De affaire die Onno eerder dat jaar had, had er volgens het koppel niets mee te maken.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Getty (foto boven), Brenda van Leeuwen (foto Katja Schuurman en Thijs Römer), ANP (andere foto’s). Bron: Libelle