Op 5 januari 1981 was de eerste uitzending van het NOS Jeugdjournaal te zien. Inmiddels zijn we dus al 40 jaar verder en zijn er al vele gezichten langsgekomen die het programma mochten presenteren. Een eental van hun begonnen hun carrière zelfs bij het nieuwsprogramma voor de kinderen. 

Robert ten Brink

Waar Robert ten Brink inmiddels schittert als 'Dr. Love' in het progamma All You Need Is Love, begon hij toch ooit zijn tv-carrière als presentator bij het Jeugdjournaal. Na twee jaar kwam Robert bij het team van presentatoren. Maar na zes jaar, besloot hij voor een andere uitdaging te gaan: Lingo! 

Brecht van Hulten

De inmiddels 50-jarige presentatrice, onder andere bekend van Kassa, presenteerde vijf jaar lang het Jeugdjournaal. Er stonden op dat moment geen vacatures open, dus besloot Van Hulten zelf een open sollicitatie te sturen. Omdat er net iemand was aangenomen werd ze vriendelijk bedankt, maar Brecht gaf niet op en maakte zelf een video waarin ze haarfijn uitlegde waarom zij geschikt was voor het programma. En dat doorzettingsvermogen leverde haar uiteindelijk een baan op. 

Article continues after the ad

In 2005 vertrok ze weer. Inmiddels is ze ook gestopt als presentatrice van het bekende programma Kassa en is nu te zien in de 5 Uur Show op SBS6.

Pepijn Crone 

Nu schittert Pepijn Crone regelmatig in het half acht nieuws op RTL 4, maar de jonge kijkers zullen hem voornamelijk kennen van het Jeugdjournaal, dat hij presenteerde van 2006 tot 2012. Hij kwam uiteindelijk bij het Jeugdjournaal terecht door zijn stage bij het NOS Journaal. Want na een jaar werd hij gevraagd om een screentest te doen voor het Jeugdjournaal. Al verwachte hij niet veel van zijn studie journalistiek, werd hij toch heel snel enthousiast over dat bijzondere wereldje. En nu is hij - sinds 2016 - hoofdpresentator van het RTL Nieuws

Roos Moggré

Even na Pepijn kwam Roos Moggré de redactie van het Jeugdjournaal oplopen. Van 2008 tot 2014 was zij te zien op de buis. In haar verdere carrière is ze presentatrice geweest van het ochtendprogramma Vandaag de dag, nu Goedemorgen Nederland. En na een invalklus voor EenVandaag, is ze nu een van de vaste presentatoren bij dat programma.

 

Robbie Kammeijer

Ook Robbie is inmiddels een bekend gezicht bij RTL, maar begon bij het Jeugdjournaal. Nu zit hij veel aan de desk bij Editie NL, maar ook wel eens bij het RTL Nieuws. Hij begon in 2013 als stagiaire bij het Jeugdjournaal en werd daarna de jongste presentator van het Jeugdjournaal ooit, namelijk op 22-jarige leeftijd. 

Winfried Baijens

Winfried kennen we nu als presentator van het NOS Journaal, hij begon een stapje daaronder bij het Jeugdjournaal. Aan Televizier vertelde hij dat dat niet geheel vrijwillig was. 'Ik was al verslaggever voor het Jeugdjournaal, toen ze me vroegen een screentest te doen. Zo werd ik het ineens. Dat overviel me enorm.' 

Siham Raijoul

Siham is nu te zien bij Hart van Nederland, maar was tot 2019 nog gewoon te zien op de kinderzender bij het Jeugdjournaal. In Viva vertelde ze dat er na acht jaar wel was uitgeleerd en toe was aan nieuwe uitdagingen. 

Welmoed Sijtsma

De laatste presentatrice ligt misschien niet helemaal voor de hand, maar heeft toch ook echt het Jeugdjournaal gepresenteerd. Inmiddels heeft Welmoed haar bekendheid vooral gekregen door de talkshow Op1, maar ook heeft ze nog gepresenteerd bij Goedemorgen Nederland. Net als Roos. Vooral de switch naar Op1 nadat ze in 2018 vertrok bij het Jeugdjournaal, viel haar ook zwaar. 'Ik moet er erg aan wennen dat door Op1 iedereen nu een mening over mij heeft. ‘Werk’ is opeens een enorm ding in mijn leven', vertelde ze in een interview met Televizier

Bron: RTL Boulevard | Beeld: ANP, BrunoPress

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.