3FM Serious Request: The Lifeline vraagt dit jaar aandacht voor de slachtoffers van mensenhandel. Net als in 2018 trekken de dj’s het land in. In de week voor kerst lopen ze van Goes naar Groningen, heeft de radiozender woensdag bekendgemaakt.

Anders dan vorig jaar is er maar één wandelroute, dwars door het land. Als alles volgens planning verloopt, komen de dj’s op kerstavond aan op de Ossenmarkt in Groningen. Welke dj’s dit jaar de wandelschoenen aantrekken, maakt NPO 3FM na de zomer bekend. Ook de precieze route wordt later bekendgemaakt.

Article continues after the ad

Groningen

Hoewel 3FM Serious Request: The Lifeline eindigt op de Ossenmarkt in Groningen, waar ook de traditionele eindshow plaatsvindt, is er dit jaar geen hoofdkwartier. 'De focus komt volledig op de route te liggen', zegt zendermanager Sharid Alles tegen BuzzE.

Op de schop

3FM gooide de jaarlijkse actie Serious Request, waarmee sinds 2004 geld wordt ingezameld voor het Rode Kruis, vorig jaar op de schop. Het Glazen Huis maakte plaats voor The Lifeline en de dj’s gingen het land in in plaats van dat ze vasten in een glazen studio. Met de nieuwe opzet werd vorig jaar 1,3 miljoen euro ingezameld. Dat bedrag ging naar drie doelen rond het redden van levens: bescherming tegen natuurgeweld, noodhulp bij conflicten en reanimatiecursussen in Nederland.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP