Al 25 jaar kun je iedere zaterdagavond twee uur lang genieten van heel wat klus- en tuinplezier. ‘Eigen Huis & Tuin’ is dan ook een begrip geworden op de Nederlandse televisie. Om dit jubileum te vieren deelt oud-presentatrice Irene Moors een kiekje uit de oude doos. 

Door: Demi Schoenmakers (Libelle)

Article continues after the ad

Drie jaar lang vormden klusjesman Nico, tuinman Rob en presentatrice Irene een vertrouwd trio op de zaterdagavond. Daarom haalt ze voor dit jubileum mooie herinneringen op door een leuke foto van vroeger te delen. '25 jaar Eigen Huis en Tuin! Throwback naar het seizoen 1996 t/m 1998', schrijft ze bij het kiekje van haar samen met Rob en Nico.

Start

De vuurdoop van Eigen Huis & Tuin was in 1993. Vanaf het begin was Nico Zwinkels de klusjesman van het programma en zorgde tuinman Rob Verlinden ervoor dat alles in tuin er perfect bij lag. De presentatrice van het programma wisselde wel regelmatig. Manuëla Kemp was aan het begin het boegbeeld van het programma, maar zij werd in 1995 overgenomen door Myrna Goossen en een jaar later door Marcelina Schopman (1996). Van 1996 tot en met 1998 was Irene Moors dus het vertrouwde gezicht van het populaire klusprogramma op RTL 4.

Nieuw

Behalve de titel is vandaag de dag eigenlijk álles anders anders aan het programma. Zowel de gezichten als het format en de klusjes. Sinds 2004 is Thomas Verhoef de klusjesman van het programma, zorgt BZV-boer Tom Groot voor de tuin en praat Evelyn Struik alles aan elkaar. Maar dat mag de pret niet drukken, want na 25 jaar is Eigen Huis & Tuin nog steeds een goed bekeken programma.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Door: Libelle | Beeld: Peter Smulders