Ruim 1,4 miljoen mensen hebben donderdagavond gezien hoe de onbekende Nederlander Carlos de winnaar werd van Expeditie Robinson. Dat zijn er iets minder dan vorig jaar, toen de finale ruim 1,5 miljoen kijkers trok. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.

Expeditie Robinson was het op een na populairste programma van de avond, alleen het NOS Journaal van 20.00 uur werd door meer mensen gezien.

Oldenzaal

Carlos uit Oldenzaal versloeg in de finaleproef - een spel met kogels en een katapult - YouTuber Kaj Gorgels en comedian Soundos El Ahmadi. De drie overgebleven kandidaten streden in de laatste aflevering om de titel Robinson 2017. Dit jaar deed behalve een groep BN'ers ook een aantal onbekende Nederlanders mee, onder wie Carlos uit Oldenzaal.

Article continues after the ad

Bioscoop

De finale van het RTL 5-programma werd dit jaar niet alleen op televisie uitgezonden. De show was ook eenmalig in een aantal bioscopen in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Breda en Groningen te zien. Presentator Dennis Weening maakte op de finaledag bekend dat Expeditie Robinson volgend jaar terugkeert met een negentiende seizoen, opnieuw met een aantal onbekende Nederlanders.

Achttiende seizoen

Het achttiende seizoen van het survivalprogramma begon op 8 september met vijftien bekende Nederlanders en vier onbekende en hield wekelijks meer dan een miljoen kijkers aan de buis gekluisterd.

Bron: ANP | Beeld: RTL