Na al dat eten, wil je misschien gewoon op de bank ploffen met een gezellige kerstfilm op deze tweede kerstdag. Mocht je nu geen zin hebben in de standaard Home Alone, The Grinch en Elf, maar op zoek zijn naar iets nieuws, dan hebben wij een leuk lijstje voor je!

1. Christmas Inheritance

Ben jij een hopeloos romantisch type? Dan ligt deze Netflix-original helemaal in jouw straatje. De ambitieuze Ellen Langford moet een kerstkaart afleveren in Snow Falls voordat ze het bedrijf van haar vader mag erven. Door een sneeuwstorm komt ze vast te zitten, en daar zit ze in eerste instantie helemaal niet op te wachten. Natuurlijk is er ruimte voor romantiek in deze film: Ellen vindt de liefde van haar leven en ontdekt het ware geschenk van Kerstmis. Het is zo cheesy dat we ervan houden. Te zien op Netflix.

Article continues after the ad

2. Christian Mingle

De 30-jarige Gwyneth heeft een geweldige carrière, maar als het over de liefde gaat is ze minder succesvol. De feestdagen ziet ze als het uitgelezen moment om op zoek te gaan naar Mr. Right op een christelijke datingsite. Hij is knap én gelovig, zij doet zich voor als iemand die wekelijks naar de kerk gaat, maar eigenlijk heeft ze niets met religie. Als je single bent, word je misschien geconfronteerd met pijnlijk herkenbare momenten, maar dat neemt niet weg dat het een heerlijke film is om naar te kijken. Te zien op Netflix en YouTube.

3. A Christmas Prince

Het kan je niet ontgaan zijn: vlak voordat Christmas Inheritance op Netflix verscheen, werd eerst deze romantische kerstfilm aan de bibliotheek toegevoegd. En mensen raken er niet over uitgepraat. Deze film vertelt het verhaal van een verslaggever die undercover gaat werken als privédocent. Totdat ze verstrikt raakt in koninklijke intriges. Ze wordt verliefd, maar kan ze haar leugen voor zich houden? Alles wat je verwacht, gebeurt ook, maar dat is in deze film niet eens erg. Hij is sprookjesachtig, er zit een prins in en hij draagt ook nog eens een passend uniform. Genoeg redenen om ‘m te kijken, toch? Te zien op Netflix én het vervolg staat ook al online. Genoeg te kijken dus.

4. Little Woman

Oude klassiekers zijn vaak de beste films die je kunt zien en há: laat dit er nou net zo eentje zijn. Little Woman is een romantische dramafilm uit 1994 en geweldig voor tijdens de feestdagen. De film vertelt het verhaal van zussen Jo, Amy, Meg en Beth die onder de vleugels van hun sterke moeder opgroeien. Stuk voor stuk hebben ze grootse dromen die ze najagen. Voorbeeldje: Jo wil schrijfster worden en wil daarvoor het liefst naar New York verhuizen. Leef mee, en misschien brengt het je zelfs op ideeën. Te zien op Netflix.

5. The Night Before

Liggen de kids op bed? Tijd om een hilarische kerstfilm op te starten die níét geschikt is voor hun ogen. In The Night Before besluiten vrienden Ethan, Isaac en Chris voor de allerlaatste keer kerstavond samen te vieren. En dat moet natuurlijk zo memorabel mogelijk, en dus komen de meest grappige taferelen voorbij. Een van de rollen wordt gespeeld door Jillian Bell; een fantastische vrouw die alleen al genoeg reden is om de film te bekijken. Te zien op Netflix.

6. The Princess Switch

In ‘The Princess Switch’ botst Stacy, een normale vrouw uit Chicago, per toeval tegen haar lookalike Margaret, de Hertogin van Montenaro. Ze zijn natuurlijk enorm verbaasd dat ze identiek op elkaar lijken, maar maken er wél gebruik van; de twee ruilen van leven (‘It takes two’-met-de-Olsen-Twins-vibes all over). Dat levert natuurlijk een hoop opmerkelijke maar ook hilarische taferelen op.

7. Mannenharten 1 & 2

Zes stadse mannen worstelen in de liefde. Ruzies, rare dates, ongemakkelijke momenten, katers en trio’s: het hoort er allemaal bij in deze geweldige romcom. Een paar namen die in beide films voorkomen? Wat dacht je van Daan Schuurmans, Jeroen Spitzenberger en Barry Atsma? Dat wordt heerlijk wegdromen bij deze heerlijke mannen… Beide te zien op Netflix.

8. Pottersville

Maynard is een lokale zakenman die per ongeluk voor de legendarische Bigfoot wordt aangezien, nadat hij speels door het stadje wandelt in een geïmproviseerd gorillakostuum. (Hóé dan?) Het gevolg? Een internationaal mediaspektakel. Als de ster van het programma Monster Hunter in de woonplaats van Maynard komt om op ‘Bigfoot’ te jagen, wordt Maynard door zijn oprechtheid gekweld. Moet hij de waarheid onthullen? Een grappige film mét een origineel verhaal: wat wil je nog meer? Te zien op Netflix.

9. DreamWorks Home for the holidays

Een kerstfilm is natuurlijk ook heerlijk om met je kids te kijken. En voor de allerkleinsten is dit een topper. In deze film maak je kennis met Oh. Tip doet haar stinkende best om de eerste kerst van Oh op aarde onvergetelijk te maken. Wanneer bepaalde tradities verkeerd worden begrepen, is het aan Tip de taak om uit te leggen waar de feestdagen werkelijk om draaien. Zo leren je kids op een speelse manier waar kerst om gaat. Te zien op Netflix.

10. Sneeuwwitje en de zeven kleine mensen

De Disney-klassieker Sneeuwwitje hebben we vroeger allemaal gezien. Was het ook een van jouw favoriete tekenfilms? Sneeuwwitje en de zeven kleine mensen brengt een moderne versie van de jaren oude film. Met een sterrencast van Tjitske Reidinga en Susan Visser tot Caroline de Bruijn en Carlo Boszhard. Te zien op Videoland.

11. A wish for Christmas

Hoera, Lacey Chabert (lees: Gretchen uit Mean Girls) speelt de hoofdrol in deze film; alleen daarom is het al een must see. Ze speelt de rol van Sara, een gefrustreerde webdesigner. Het enige wat ze wenst voor kerst is moed om voor zichzelf op te komen, maar helaas komt deze niet uit. Totdat ze in de schijnwerpers staat nadat ze haar baas heeft blootgesteld voor het stelen van haar ideeën. Te zien op Netflix.

12. Arthur Christmas

Of je kinderen nu gefascineerd zijn door de kerstman of niet, deze film houdt ze hoe dan ook vanaf minuut één in de greep. De focus van de film: ‘hoe lukt het de Kerstman om al die cadeaus in slechts één nacht af te leveren?’ In de film word je meegenomen in het hightechbedrijf dat de Kerstman verborgen houdt onder de Noordpool. Te zien op Netflix.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Flair | Beeld: Peter Smulders