Afgelopen vrijdag maakte het Zweedse koningshuis bekend dat prinses Madeleine is bevallen van haar derde kindje. Vandaag kondigde de prinses niet alleen het geslacht aan, maar ook de naam van de baby.

Dat deed de Zweedse prinses via Instagram. Het derde kindje van Madeleine en haar man Chris O'Neill is een meisje en het koninklijke paar heeft gekozen voor een hele mooie naam: Adrienne Josephine Alice.

 

Adrienne Josephine Alice

Een bericht gedeeld door Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) op

Prinses Madeleine op Instagram

Prinses Madeleine maakte gisteren een nieuw account aan op Instagram. Op de eerste foto die ze plaatste, zien we haar drie kinderen: prinses Leonore, prins Nicolas en de pasgeboren Adrienne. Als bijschrift heeft Madeleine geschreven dat Leonore en Nicolas kennis maken met hun nieuwe zusje. De prinses is het eerste lid van Zweedse koninklijke familie met een eigen Instagram-account dat voor iedereen zichtbaar is. Zij en haar man hadden al wel een account, maar die was privé.

 

Leonore and Nicolas welcoming their little sister home ❤️

Een bericht gedeeld door Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) op

Adrienne is de tiende in lijn van troonsopvolging. We hopen snel meer van haar te zien!

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: Getty

James Middleton, de minder bekende broer van Kate en Pippa Middleton, blijft ondanks zijn bekendheid veel buiten de schijnwerpers. Eens in de zoveel tijd wordt hij gezien op koninklijke gelegenheden, zoals de bruiloften van zijn zussen, of op de tribune tijdens tennistoernooi Wimbledon. De 31-jarige James doet nu een boekje open over zijn depressie.

De broer van Kate brengt dit naar buiten omdat hij graag zijn verhaal wil delen en de manier waarop hij met zijn depressie is omgegaan. Daarnaast motiveerde Kate haar broer James om zijn verhaal te doen. Een van de goede doelen waar zij haar naam aan verbindt is namelijk 'Heads Together', een initiatief dat zich inzet voor mental health problemen. 

Gezondheid

James vertelt jarenlang last te hebben gehad van problemen met zijn geestelijke gezondheid. Hij vond het moeilijk om iedere dag uit zijn bed te komen om naar zijn werk te gaan. Ook had hij moeite om open te communiceren over zijn problemen naar familie en vrienden. 'Ik weet dat ik gezegend ben en een bevoorrecht leven leidt, maar dat maakte mij niet immuun tegen depressie,' vertelt hij. 'Het is zo ingewikkeld om die gemoedstoestand te beschrijven. Het is niet overwegend somberheid. Het is een ziekte, een soort kanker van de geest.' In december 2017 kwam hij tot de conclusie dat hij hulp nodig had. 'Die erkenning zorgde voor een soort kalmte: als ik hulp zou accepteren, wist ik dat er hoop zou zijn. Het was een klein vonkje licht in de duisternis.'

Boodschap

James Middleton sluit zijn essay af met een hoopvolle en krachtige boodschap. 'Als ik je één gedachte zou mogen meegeven, zou het dit zijn: het is oké om je niet oké te voelen. Dat is het mantra waaruit ik kracht haalde om mij uit te spreken over dit onderwerp. Nu ik dat via deze manier heb gedaan, voelt dat als een last van mijn schouders.' 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP

Het auto-ongeluk van prins Philip was donderdagavond lang het meest besproken onderwerp op sociale media als Twitter en ook vrijdag wordt er nog veel over gepraat. De Britse tabloids hebben er hun hele voorpagina voor ingeruimd. ‘Philip is dood te slim af bij crash’ meldde de Daily Mirror bijvoorbeeld.

Volgens de laatste berichten zou de 97-jarige echtgenoot van koningin Elizabeth tijdelijk verblind zijn geweest door de laag staande zon toen hij vanaf een zijweg de A149 bij het koninklijk landgoed Sandringham opreed. Hij zag een andere auto, met daarin twee vrouwen, niet aankomen en door de klap sloeg zijn eigen Land Rover op zijn kant.

Erg geschrokken

De hertog van Edinburgh bleef ongedeerd en werd door passanten uit zijn wagen gehaald. Hij was erg geschrokken, aldus Britse media. Die kregen op sociale media de wind van voren omdat nauwelijks aandacht werd besteed aan de inzittenden van de andere auto, een KIA. Volgens de politie van Norfolk waren die licht gewond maar na een kort ziekenhuisbezoek mochten ze naar huis.

Privéterrein

Norfolk County Council praatte sinds 2015 al over vermindering van de maximumsnelheid op de druk bereden weg waar de afgelopen jaren 40 ongelukken hebben plaatsgevonden, waarvan 5 met dodelijke afloop. Vrijdag is gezegd dat er snelheidscamera’s komen en dat 80 de maximumsnelheid wordt. Die bekendmaking leidde op Twitter weer tot een stroom boze berichten. De prins werd uitgenodigd om ook op andere gevaarlijke wegen zijn auto te crashen.

Vraagtekens

Veel vraagtekens werden gezet bij het feit dat Philip op zijn hoge leeftijd nog zelf achter het stuur zit en niet alleen op de koninklijke landgoederen maar ook op de openbare weg. ‘Insiders’ meenden te weten dat de Queen hem nu het rijden zal verbieden, dan wel proberen af te raden. De koningin (92) rijdt overigens zelf ook nog, maar alleen op eigen terrein. Zij is ook de enige in het land die zonder rijbewijs mag rijden. Dat hoort bij haar koninklijke privileges.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Door: Show, ANP | Beeld: ANP