Afgelopen vrijdag maakte het Zweedse koningshuis bekend dat prinses Madeleine is bevallen van haar derde kindje. Vandaag kondigde de prinses niet alleen het geslacht aan, maar ook de naam van de baby.

Dat deed de Zweedse prinses via Instagram. Het derde kindje van Madeleine en haar man Chris O'Neill is een meisje en het koninklijke paar heeft gekozen voor een hele mooie naam: Adrienne Josephine Alice.

 

Adrienne Josephine Alice

Een bericht gedeeld door Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) op

Prinses Madeleine op Instagram

Prinses Madeleine maakte gisteren een nieuw account aan op Instagram. Op de eerste foto die ze plaatste, zien we haar drie kinderen: prinses Leonore, prins Nicolas en de pasgeboren Adrienne. Als bijschrift heeft Madeleine geschreven dat Leonore en Nicolas kennis maken met hun nieuwe zusje. De prinses is het eerste lid van Zweedse koninklijke familie met een eigen Instagram-account dat voor iedereen zichtbaar is. Zij en haar man hadden al wel een account, maar die was privé.

 

Leonore and Nicolas welcoming their little sister home ❤️

Een bericht gedeeld door Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) op

Adrienne is de tiende in lijn van troonsopvolging. We hopen snel meer van haar te zien!

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: Getty

De Britse koningin Elizabeth viert haar verjaardag op 21 april normaal gesproken klein in privékring maar dat zit er dit jaar niet in. De BBC organiseert in de Royal Albert Hall in Londen een verjaardagsconcert voor de vorstin met niet de minste namen. Onder anderen Tom Jones, Kylie Minogue, Craig David en Anne-Marie maken hun opwachting net als Shawn Mendes, Sting en Shaggy.

Het concert vindt plaats op de 92e verjaardag van koningin Elizabeth en markeert het einde van de tweejaarlijkse top van de Gemenebestlanden, waar Elizabeth het hoofd van is. Alle artiesten komen ook uit Gemenebestlanden. De top heeft volgende maand plaats in Londen.

De show wordt bijgewoond door verschillende vooraanstaande leden van de Britse koninklijke familie.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Bron en beeld: ANP

Leuk nieuws! Op 19 mei heb je nog meer reden om thuis te blijven. Het is natuurlijk dé dag waarop prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle in het huwelijksbootje treden. En raadt eens? NOS zendt live uit.

Je retourticket naar Engeland kun je dus cancelen, want het huwelijk woon jij thuis vanaf de bank in alle rust bij. NOS bevestigt aan Harpers Bazaar dat het 'hoogstwaarschijnlijk' live op televisie en internet aandacht besteedt aan de bruiloft. Dat is goed nieuws, vooral omdat er camera's toegestaan zijn tijdens het huwelijk.

Prins Harry en Meghan bruiloft op NOS

Het zou overigens niet heel gek zijn als NOS inderdaad live verslag uitbrengt. Ten tijde van William en Kate's bruiloft waren ze ook van de partij. Maar wat weten we tot nu toe? Harry en Meghan trouwen op 19 mei om 12:00 uur St. George's Chapel. En de jurk? Daar is naar alle waarschijnlijkheid een ontwerper voor gevonden. Lees er hier meer over.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: ANP