Het is een bewogen weekje geweest voor het Zweedse paar Carl Philip en zijn vrouw Sofia. De prins en zijn vrouw maakten vrijdag bekend voor de derde keer ouders te worden. "We willen onze hartelijke dank uitspreken voor alle mooie felicitaties", schrijven zij op Instagram.

De twee delen een foto van het gezin in een kerstelijke huiskamer. Ze vieren zondag het Luciafeest, dat in Zweden het begin van de kerstperiode markeert. Samen met hun zoons prins Alexander (4) en prins Gabriel (3) steken zij volgens de traditie kaarsjes aan. Carl Philip en Sofia wensen iedereen alvast fijne feestdagen. "En een gelukkige Lucia van ons!"

Article continues after the ad

Derde kindje verwelkomen

"We zijn blij en opgewonden en kijken ernaar uit ons derde kind te verwelkomen", lieten Carl Philip en zijn echtgenote eerder weten. De twee zijn al ouders van prins Alexander (4) en prins Gabriel (3). De enige zoon van koning Carl Gustaf laat weten dat zijn vrouw zich goed voelt. Sofia is volgend jaar maart-april uitgerekend.

Quarantaine 

De Zweedse prins Carl Philip en zijn vrouw prinses Sofia zijn hersteld van hun besmetting met het coronavirus, bevestigde een woordvoerder van het hof dinsdag aan Zweedse media. 'Ze zijn allebei weer gezond.' Carl Philip en Sofia testten eind november positief voor het virus nadat ze milde symptomen hadden gekregen. Ze voelden zich niettemin naar omstandigheden goed, zo maakte het paleis toen bekend, en gingen met hun kinderen Alexander en Gabriel in quarantaine.

Negatieve uitslag

Uit voorzorg werden daarna ook koning Carl Gustaf en koningin Silvia, en kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel getest. Al die testen bleken negatief.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: BrunoPress