Volgens Zweedse media zou kroonprinses Victoria, lid van de Zweedse Academie, aangerand zijn door de Frans-Zweedse fotograaf Jean-Claude Arnault. Arnault zou binnen de organisatie van de Nobelprijs voor Literatuur meerdere vrouwen hebben lastiggevallen. 

In Zweden wordt er geschokt gereageerd op een misbruikschandaal rondom Jean-Claude Arnault, de echtgenoot van dichter Katarina Frostenson, één van leden van de Zweedse Academie. Achttien vrouwen hebben aangegeven te zijn lastiggevallen door de fotograaf en hebben een aanklacht ingediend.

Kroonprinses Victoria

Volgens drie verschillende bronnen van Svenska Dagbladet zou Arnault zijn hand op de billen van de kroonprinses hebben gelegd tijdens een bijeenkomst van de Zweedse Academie in Stockholm.

Arnault blijft alle beschuldigingen ontkennen. 

Onrust

Er heerst al een tijd onrust binnen de organisatie van de Nobelprijs voor Literatuur. Binnen de Zweedse Academie zijn inmiddels al acht van de achttien leden opgestapt naar aanleiding van de aantijgingen over het misbruik. In principe zijn leden van de Academie voor het leven benoemd en kunnen ze in feite niet echt ontslag nemen.

Volg Story Royalty op Facebook voor al het royalty nieuws.


Beeld: ANP | Bron: Nieuwblad

Koningin Elizabeth (92) en prins Philip  (97) zijn inmiddels al 71 jaar getrouwd, toch wonen ze al een jaar niet meer samen. Sinds Philip vorig jaar met pensioen ging, woont hij op Wood Farm. Elizabeth daarentegen brengt haar dagen door op Windsor Castle.

De twee wonen zo’n 200 kilometer bij elkaar vandaan, en volgens ingewijden mist Elizabeth haar man enorm. Ze gunt Philip echter zijn pensioen.

Rust nemen

‘’Als hij nog steeds te midden van het koninklijke bedrijf zou wonen, dan zou hij zich verplicht voelen om te blijven opdraven op officiële gelegenheden. Wood Farm betekent dat hij niet té ver weg is, maar  ver genoeg om te kunnen ontspannen,’’ aldus een bron uit het koningshuis.

Gelijkvloers

Daarnaast is Windsor Castle niet echt geschikt voor iemand met artritis. De grote afstanden tussen de vertrekken waren lastig voor Philip, in tegenstelling tot het huis op Wood Farm. Sinds zijn intrek heeft de cottage een nieuwe keuken gekregen en is alles gelijkvloers gemaakt. Daarnaast heeft de prins vier mensen tot zijn beschikking, waaronder een huishoudster en een kok. Hij heeft echter wel iedereen gevraagd om niet in uniform te werken, maar in gewone kleding.

Lekker uitslapen

Sinds Philips verhuizing is de dagelijkse routine van zijn vrouw ook versoepeld. Nu ze niet meer samen met haar man kan ontbijten, zou Elizabeth vaak pas rond elf uur s’ ochtends beneden verschijnen, waar ze haar privésecretaris dan ontvangt. Daarnaast heeft ze meer tijd vrijgemaakt voor bezoekjes van haar kinderen en kleinkinderen.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: ANP 

De 34-jarige Sarah Mhlanga wordt regelmatig aangestaard wanneer ze haar boodschappen doet. Iedereen denkt dat het Meghan Markle is. 

Sarah heeft er vaak mee te maken: mensen die haar aanstaren en vragen om een handtekening. Als je even snel kijkt lijkt Sarah inderdaad wel wat op Meghan.

Vermomd

Soms Meghan doet zelf boodschappen, dus het zou kunnen dat je haar een keer tegenkomt in een supermarkt vlakbij Kensington Palace. “Om niet meteen herkend te worden door fans draagt de hertogin vaak een pet en andere kleren”, laat een bron weten aan Amerikaanse media.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: Getty Images, Twitter