Volgens Zweedse media zou kroonprinses Victoria, lid van de Zweedse Academie, aangerand zijn door de Frans-Zweedse fotograaf Jean-Claude Arnault. Arnault zou binnen de organisatie van de Nobelprijs voor Literatuur meerdere vrouwen hebben lastiggevallen. 

In Zweden wordt er geschokt gereageerd op een misbruikschandaal rondom Jean-Claude Arnault, de echtgenoot van dichter Katarina Frostenson, één van leden van de Zweedse Academie. Achttien vrouwen hebben aangegeven te zijn lastiggevallen door de fotograaf en hebben een aanklacht ingediend.

More content below the advertising

Kroonprinses Victoria

Volgens drie verschillende bronnen van Svenska Dagbladet zou Arnault zijn hand op de billen van de kroonprinses hebben gelegd tijdens een bijeenkomst van de Zweedse Academie in Stockholm.

Arnault blijft alle beschuldigingen ontkennen. 

Onrust

Er heerst al een tijd onrust binnen de organisatie van de Nobelprijs voor Literatuur. Binnen de Zweedse Academie zijn inmiddels al acht van de achttien leden opgestapt naar aanleiding van de aantijgingen over het misbruik. In principe zijn leden van de Academie voor het leven benoemd en kunnen ze in feite niet echt ontslag nemen.

Volg Story Royalty op Facebook voor al het royalty nieuws.


Beeld: ANP | Bron: Nieuwblad

Van onze koningin is bekend dat ze dol is op ‘gewone’ winkels zoals HEMA en ZARA. Ook de sieraden die ze draagt hoeven wat haar betreft niet altijd uit de koninklijke schatkist te komen. De site Modekoningin Máxima, die nauwkeurig bijhoudt wat Máxima draagt, ontdekte dat Máxima vorige week oorbellen van H&M droeg, die haar slechts € 12,99 hadden gekost. Ze stonden prachtig bij haar wijnrode outfit.

More content below the advertising

Dit artikel komt uit Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees de rest van het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP

Prinses Charlotte, dochter van de Britse prins William en hertogin Kate, is pas drie jaar oud, maar helpt net als grote broer George haar moeder graag met koken. Zo leren de kinderen natuurlijk ook allerlei nieuwe smaken kennen. Kate verklapte onlangs tijdens een werkbezoek dat Charlotte dol is op olijven. Niet het typische eten dat een peuter lekker vindt, dus nu al een fijnproever!

More content below the advertising

Lees alle verhalen in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Hollandse Hoogte