Inés Zorreguieta (33), de jongste zus van koningin Máxima (47), werd afgelopen donderdag dood gevonden in haar appartement in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Vermoedelijk heeft ze zelfmoord gepleegd. Zorreguieta kampte al jaren met ernstige geestelijke gezondheidsproblemen.

Ondanks het leeftijdsverschil van dertien jaar hadden Máxima en Inés een hechte band. De Nederlandse koningin zou meerdere keren tevergeefs hebben geprobeerd haar met haar geestelijke gezondheid worstelende zusje naar Nederland te halen.

Article continues after the ad

Scriptie

Inés studeerde Pyschologie aan de Universidad de Belgrano in de Argentijnse hoofdstad. Voor haar afstudeerscriptie onderzocht ze de verschillen in suïcidaal gedrag tussen de genders. Ze studeerde cum laude af, met een gemiddelde van 9,5 op haar cijferlijst.

Buenos Aires

Na haar opleiding besloot de psychologe niet door te studeren, ondanks aansporingen van haar oudere zus Máxima. Ze ging in Panama aan de slag als hr-medewerker bij de Verenigde Naties en werd daar verliefd op een Argentijnse man. Toen deze relatie in 2012 op de klippen liep, besloot ze terug te keren naar Buenos Aires.

Psychische problemen

Terug in eigen land bleek het psychisch niet goed met haar te gaan. Inés werd nog datzelfde jaar opgenomen in een psychiatrische kliniek, omdat ze zou lijden aan ernstige anorexia, depressiviteit en paranoïde waandenkbeelden. In 2016 raakte Inés in Argentinië in opspraak, toen ze een functie kreeg als hoge ambtenaar voor sociaal beleid. De Argentijnse pers en critici van het bewind van president Mauricio Macri merkten op dat ze niet de juiste kwalificaties bezat. 

Zangeres

Inés speelde verdienstelijk gitaar en kon goed zingen. Ze hield vooral van rock- en popmuziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. Die liefde werd haar niet bijgebracht door haar ouders, die liever naar oude jazz luisterden, maar door haar oudere broers.

Besloten kring

Inés Zorreguieta wordt zaterdag of zondag in besloten kring begraven. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de drie prinsessen gaan naar Argentinië om haar de laatste eer te bewijzen. Inés is 33 jaar geworden.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Door: Nu.nl | Beeld: Robin Utrecht (ANP)