Als we de geruchten mogen geloven, trouwt Meghan Markle in een jurk ter waarde van €460.000. Maar wat betaalden Kate Middleton, Diana Spencer, Sarah Ferguson en Koningin Elizabeth eigenlijk voor hun trouwjurk? 

Kate Middleton: €289.000

Ruim een maand voordat ze op 29 april 2011 haar jawoord aan prins William zou geven, wist The Sunday Times te melden dat Kate Middleton haar bruidsjurk had laten maken door ontwerpster Sarah Burton, creatief directeur van het Britse modehuis Alexander McQueen. ‘Een bron uit de modewereld deelde mee dat de jurk een combinatie zal zijn van Middletons eigen ideeën en Burtons diepgaande kennis van haute couture,’ meldde de krant. Kate zou zeer onder de indruk zijn geweest van de bruidsjurk van modejournaliste Sara Buys toen zij trouwde met Tom Parker Bowles, de zoon van hertogin Camilla. En die jurk was van Sarah Burton.

Diana Spencer: €132.000

Door de 10.000 pareltjes, de sleep van acht meter en de twaalf meter sluier, de enorme pofmouwen en de volle rok, werd de bruidsjurk die lady Diana Spencer op 29 juli 1981 op haar huwelijk met prins Charles droeg, een iconische japon. Er was door ontwerpers Elizabeth en David Emanuel een tweede exemplaar van gemaakt voor het geval er ‘iets’ met de jurk zou gebeuren. Dat was niet nodig geweest, maar wat er wél gebeurde was dat de jurk enorm kreukelde in de koets die Diana naar de St Paul’s Cathedral in Londen reed. De ontwerpers keken er destijds met afgrijzen naar... Al met al zou de jurk 132.000 euro waard geweest zijn, maar de Emanuels zouden Diana’s vader een vriendenprijs hebben gerekend.

Benieuwd hoeveel Sarah Ferguson en Koningin Elizabeth uitgaven? Check het snel in Story editie 17. Nu in de winkel óf lees het via Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!


Beeld: ANP

Bij een zwangerschap hoort natuurlijk ook een babyshower. Zeker als je zoals Meghan uit Amerika komt. Toch ziet de hertogin af van dit feestje en wel om déze reden. 

Want hoewel het niet gebruikelijk is om een babyshower te houden binnen de koninklijke kringen, is dat toch niet de oorzaak van het cancellen van haar partijtje. Want dat de Britse royals het simpelweg 'gift grabbing' zouden vinden, daar zou Meghan weinig boodschap aan hebben gehad. Ze was van het plan het gewoon door te zetten, maar heeft het nu toch af moeten zeggen tot haar grote spijt.

Weinig animo

De kaarten waren namelijk al verstuurd, maar volgens de Britse tabloids hebben veel grote sterren de uitnodiging afgeslagen. Oei... Om dus geen flater te slaan, heeft Markle het feestje maar gelaten voor wat het was. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Elle | Beeld: ANP

Toen Kensington Palace half oktober vorig jaar bekendmaakte dat Meghan Markle in verwachting is, kon de hertogin van Sussex stoppen met het verbergen van haar beginnende babybuikje en haar zwangerschap in volle glorie aan de buitenwereld tonen. Dat doet de echtgenote van prins Harry uiteraard in kleding van topmerken en -designers, waardoor ze vorig jaar voor bijna een half miljoen euro aan kleding heeft geshopt!

Meghans zwangerschap werd bekendgemaakt toen zij en prins Harry net aan hun eerste officiële overzeese bezoek – aan Australië, Fiji, Tonga en Nieuw-Zeeland – waren begonnen. Tijdens een tripje naar Bondi Beach in Sydney draagt de dan in elk geval drie maanden zwangere Meghan een jurk van de Australische ontwerper Martin Grant.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 3 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP