Als we de geruchten mogen geloven, trouwt Meghan Markle in een jurk ter waarde van €460.000. Maar wat betaalden Kate Middleton, Diana Spencer, Sarah Ferguson en Koningin Elizabeth eigenlijk voor hun trouwjurk? 

Kate Middleton: €289.000

Ruim een maand voordat ze op 29 april 2011 haar jawoord aan prins William zou geven, wist The Sunday Times te melden dat Kate Middleton haar bruidsjurk had laten maken door ontwerpster Sarah Burton, creatief directeur van het Britse modehuis Alexander McQueen. ‘Een bron uit de modewereld deelde mee dat de jurk een combinatie zal zijn van Middletons eigen ideeën en Burtons diepgaande kennis van haute couture,’ meldde de krant. Kate zou zeer onder de indruk zijn geweest van de bruidsjurk van modejournaliste Sara Buys toen zij trouwde met Tom Parker Bowles, de zoon van hertogin Camilla. En die jurk was van Sarah Burton.

Diana Spencer: €132.000

Door de 10.000 pareltjes, de sleep van acht meter en de twaalf meter sluier, de enorme pofmouwen en de volle rok, werd de bruidsjurk die lady Diana Spencer op 29 juli 1981 op haar huwelijk met prins Charles droeg, een iconische japon. Er was door ontwerpers Elizabeth en David Emanuel een tweede exemplaar van gemaakt voor het geval er ‘iets’ met de jurk zou gebeuren. Dat was niet nodig geweest, maar wat er wél gebeurde was dat de jurk enorm kreukelde in de koets die Diana naar de St Paul’s Cathedral in Londen reed. De ontwerpers keken er destijds met afgrijzen naar... Al met al zou de jurk 132.000 euro waard geweest zijn, maar de Emanuels zouden Diana’s vader een vriendenprijs hebben gerekend.

Benieuwd hoeveel Sarah Ferguson en Koningin Elizabeth uitgaven? Check het snel in Story editie 17. Nu in de winkel óf lees het via Blendle.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: ANP