Alsof koningin Elizabeth niet genoeg aan haar hoofd heeft, blijkt nu de beveiliging rond haar geliefde Windsor Castle zo lek als een mandje. Een man met een kruisboog wist tot vlak bij haar woonvertrek te komen, maar werd net op tijd gearresteerd. De zorgen om de veiligheid van de Britse vorstin zijn nu groter dan ooit...

Het scheelde maar weinig of koningin Elizabeth had op eerste kerstdag oog in oog gestaan met een duister figuur die beslist niet thuishoorde op Windsor Castle, en die weinig goeds in de zin had! De 19-jarige man uit Southampton was over het hek bij het kasteel geklommen en naderde, gewapend met een touwladder en een kruisboog, de woonvertrekken van de vorstin. Voordat hij daar aankwam, werd hij door de beveiliging in de kraag gegrepen. Maar het feit dat hij al op het terrein van Windsor Castle had kunnen geraken, deed de veiligheidsdienst beseffen dat er bij hen iets niet in orde was. ‘Shockerend en angstaanjagend’ werd het voorval genoemd en: ‘Dit is zorgwekkend, we zullen dit grondig onderzoeken.’ De jongeman werd gearresteerd, ‘verward’ bevonden en onder medisch toezicht gesteld.

Wraak

Enkele dagen later kreeg de Britse krant The Sun een video in handen waarin een gemaskerde man met een kruisboog zegt dat hij Elizabeth wil vermoorden uit wraak. Wraak voor ‘degenen die zijn omgekomen bij het bloedbad in Jallianwala Bagh in 1919’. Het Britse leger opende toen het vuur op ongewapende mannen, vrouwen en kinderen in een park in de Indiase stad Amritsar. De spanningen tussen het Britse koloniale regime en de inwoners van India die onafhankelijkheid wilden, waren destijds hoog opgelopen. 

Beeld: Brunopress

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 1 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.