Het wegblijven van koningin Sofia bij haar traditionele vakantieverblijf Marivent op Mallorca begint de Spaanse media zorgen te baren. De koningin is al meer dan een maand niet gezien, zo meldt de onlinekrant El Español dinsdag. Normaal zou ze al een paar weken haar tenten hebben opgeslagen op het Middellandse Zee-eiland, waar ze tijd doorbrengt met haar kinderen en kleinkinderen.

Door: Show

Koningin Sofia (79) zou andermaal pijnlijk zijn getroffen door de escapades van haar echtgenoot koning Juan Carlos. Die zou geprobeerd hebben de belasting te ontduiken, met hulp van zijn ‘goede vriendin’ – of minnares – Corinna Larsen, die zichzelf liever prinses Corinna zu Sayn-Wittgenstein noemt. Justitie is met instemming van het Hooggerechtshof, dat als enige over de koning-emeritus mag oordelen, nu een onderzoek begonnen of de beschuldigingen kloppen.

'Niets aan de hand'

Koning Felipe, die zijn vader in 2014 opvolgde, probeert te doen of er niets aan de hand is, maar volgens Spaanse media staat hij onder hoogspanning. De afgelopen vier jaar heeft hij geprobeerd schoon schip te maken en de monarchie weer een ongeschonden imago te bezorgen. Met de gevangenisstraf van zijn zwager Iñaki Urdagarin, die in juni in Brieva de cel inging, dacht Felipe dat de rust was weergekeerd. Maar nu blijkt een potentieel nog veel zwaardere storm op komst, waartegen het koningshuis mogelijk niet bestand is.

Postende paparazzi

Sofia zou zijn zaak niet helpen door op dit ogenblik haar schoonzoon op te zoeken in de gevangenis. Volgens volgers van de koninklijke familie ligt het echter wel in de lijn van verwachting dat ze dit wil doen. Ze is altijd vierkant achter haar dochter Cristina en haar man blijven staan, en als ze al niet heimelijk op visite is geweest, dan zal het zeker nog van komen. Cristina en zus Elena zijn ook al geweest, maar wisten postende paparazzi te ontlopen. El Español denkt dat koningin Sofia dat ook zal proberen.

Jaarlijkse fotosessie

Mogelijk dat Sofia later deze week alsnog naar Mallorca gaat, waar Felipe dit weekeinde wordt verwacht. Dan zou komende maandag de jaarlijkse fotosessie kunnen plaatsvinden en kan de koning net als zijn vader een paar keer deelnemen aan de strijd om de Koningscup zeilen.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Door: Show | Beeld: Mischa Schoemaker (ANP)

In de al jaren durende strijd van Delphine Boël om oud-koning Albert van België ertoe te bewegen haar als zijn dochter te erkennen, is een doorbraak bereikt. Het Hof van Beroep in Brussel heeft beslist dat Albert een DNA-test moet ondergaan. Het is echter de vraag of Albert zich daarbij neerlegt...

Voor veel Belgen is het niet de vraag óf oud-koning Albert (84) de vader is van Delphine Boël, maar wanneer hij dat eindelijk moet toegeven. De 50-jarige Delphine probeert al ruim vijf jaar via de rechter een DNA-test af te dwingen bij Albert, waaruit moet blijken of hij haar biologische vader is. Delphine zelf twijfelt daar niet aan, want haar moeder Sybille de Selys Longchamps zegt zéker te weten dat Albert Delphines vader is. Delphine zou in 1968 zijn geboren uit de geheime relatie die (toen nog) prins Albert had met de acht jaar jongere barones. Het huwelijk van Albert en Paola, dat toen al drie kinderen had voortgebracht – de huidige koning Filip, prinses Astrid en prins Laurent – verkeerde destijds in een crisis en Albert zou er een geheim liefdesleven én tweede gezin op na gehouden hebben. Sybille vertelde na Alberts aftreden in een tv-documentaire: ‘Het is een liefdesverhaal dat uiteindelijk acht- tien jaar heeft geduurd. Hij (Albert – red.) heeft gezegd dat hij van mij hield.’

Enorme klap

Over de geboorte van Delphine zei ze: ‘Hij was niet in de verloskamer, omdat hij wilde vermijden dat zijn buitenechtelijke relatie zou uitlekken. Maar via een tussenpersoon werd Albert tot in detail op de hoogte gehouden...’ Albert zou zo gelukkig geweest zijn met Sybille en Delphine, dat hij van Paola wilde scheiden. Maar uiteindelijk besloten Albert en Paola hun huwelijk nog een kans te geven, en ze wisten hun relatie nieuw leven in te blazen. Albert nam in 1984 afscheid van zijn minnares en hun vermeende buitenechtelijke dochter. Voor Delphine was dat destijds een enorme klap; op haar zeventiende ging ze zelfs bijna ten onder aan anorexia. Toen Delphine Albert jaren later benaderde, maakte hij onomwonden duidelijk geen contact met haar te wensen. ‘Ik wil niets meer over je horen! Je bent mijn dochter niet!’

Dit artikel komt uit Story. Editie 46 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages

 

In de Amerikaanse staat Californië woeden al wekenlang bosbranden, waardoor vele Amerikanen gedwongen worden hun huizen te verlaten. Koningin Elizabeth laat nu in een persoonlijke boodschap aan president Donald Trump weten mee te leven met de nabestaanden en slachtoffers van de ramp. 

'Prins Philip en ik betuigen ons diepste medeleven met de inwoners van Californië die lijden onder de verwoestende branden,' schrijft de Britse koningin aan de Amerikaanse president, ook namens haar echtgenoot prins Philip. 'Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van de slachtoffers en iedereen die hun huizen of vorm van levensonderhoud zijn verloren.' Ook prijst Elizabeth de Amerikaanse hulpdiensten en vrijwilligers voor hun moed en toewijding.

Bosbranden

Vorige week braken er meerdere bosbranden uit in Californië, die inmiddels voor veel schade hebben gezorgd in de Amerikaanse staat. Zo verspreidde het vuur zich over een oppervlakte van bijna 60.000 hectare waardoor veel mensen hun huizen moesten verlaten. Ook kwamen daarbij tientallen mensen om het leven. Tot nu toe zijn er al zeker 76 doden gevallen, en meer dan duizend mensen worden vermist. President Trump bezocht het rampgebied op zaterdag.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP