De dochter van prinses Stéphanie van Monaco, Pauline Ducruet, leidt een jaloersmakend wild luxeleventje. Nu ze haar modeopleiding heeft afgerond, is het vrijheid, blijheid wat de klok slaat. En daar zou Stéphanie zich zorgen over maken. Vooral nu Pauline heeft toegegeven enorm op haar moeder te lijken, vreest de Monegaskische prinses dat haar dochter in háár voetsporen zal treden. En in dat geval staat beiden nog wat te wachten...

Heel wat jonge afgestudeerden zullen met jaloezie naar de Instagram-pagina van de 23-jarige Pauline Ducruet kijken. Terwijl menigeen op die leeftijd uit alle macht probeert een carrière op te bouwen, reist Pauline de wereld over. De dochter van prinses Stéphanie van Monaco (52) en haar ex Daniel Ducruet verbleef de afgelopen twee maanden in de Amerikaanse staat Utah, op het Thaise eiland Phuket en de nabijgelegen Phi Phi-eilanden, in Hong Kong, Parijs, Monaco en New York. Vanaf het moment dat ze op 18 december haar modeopleiding aan de Parsons School of Design in New York afrondde, geniet Pauline van het vrije leven. In Utah trainde ze voor een soort Paris-Dakar-rally met uitsluitend vrouwelijke deelnemers – de Rallye Aïcha des Gazelles – die ze in maart in de woestijn van Marokko zal gaan rijden.

Modeontwerpster

Ook gedurende de iets meer dan twee jaar die ze doorbracht op de Parsons School of Design stapte ze geregeld in het vliegtuig – onder andere naar China. In het Franse blad Point de Vue vertelde Pauline onlangs dat ze erg op haar moeder lijkt en als klein kind thuis al riep dat ze op haar achttiende zou uitvliegen. Dat doet ze dus letterlijk, maar het plan is om uiteindelijk modeontwerpster te worden. Voordat ze aan haar modeopleiding in New York begon, verhuisde ze – inderdaad op haar achttiende – naar Parijs waar ze drie jaar lang styling en mode studeerde aan het Istituto Marangoni. ‘Ik hoop ooit mijn eigen kledinglijn te hebben, duimen maar,’ zegt ze in het interview.

'Enfant terrible'

En daar is dan meteen de duidelijke vergelijking met moeder Stéphanie. Zij lanceerde in 1986 een eigen badmodelijn – Pool Position – met vriendin Alix de la Comble, met wie ze enkele jaren daarvoor stage had gelopen bij modehuis Dior. Van Stéphanie’s modeaspiraties kwam verder niet veel; ze startte ongeveer tegelijkertijd een zangcarrière waarin ze enkele hits scoorde, maar richtte haar blik daarna al snel weer op iets anders. In haar jonge jaren waren feesten, mannen, vrijheid en vooral uit de buurt blijven van haar bezorgde vader prins Rainier het belangrijkst. Het leverde Stéphanie het predicaat ‘enfant terrible’ op, en haar vader slapeloze nachten.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 5 ligt nu in de winkel.


Beeld: Valery Hache (ANP)

Aantrekken wat er voor je klaar ligt, zonder erover na te denken? Dat kan natuurlijk niet als je koninklijk bloed hebt. Net als bij de keuze van juwelen, die hebben altijd betekenis. En dus vermoeden flink wat mensen dat er een verborgen boodschap zat achter de broche van Queen Elizabeth. 

Door: Libelle

Het zou een subtiele sneer zijn naar Donald Trump die afgelopen vrijdag samen met Melania een staatsbezoek aan Engeland bracht.

Amerika 

De koningin van de UK draagt altijd broches, die ze vaak heeft gekregen als geschenk bij staatsbezoeken. Bij officiële gelegenheden worden toepasselijke broches opgespeld. Op de dag dat Donald Trump en zijn vrouw arriveerden, koos the queen voor een heel bijzondere flonker: een vintage ornament, dat haar cadeau is gedaan door niemand minder dan Barack en Michelle Obama. Uit alle honderden broches die ze kon kiezen, droeg ze die van de Obama’s. Dat is in haar positie nogal een gebaar.

Canada

Het allermooist is nog dat ze op de derde dag van het Amerikaanse bezoek opnieuw een steek-onder-water-per-broche uitdeelde. Toen droeg ze namelijk een Canadees exemplaar, eentje cadeau gedaan door Trudeau, die door Trump na de G7 nog werd uitgekafferd en ‘zwak’ werd genoemd. Er gaat heel wat schuil achter die kroonjuwelen dus.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Door: Libelle | Beeld: Matt Dunham (ANP)

Dat Meghan Markle en haar vader momenteel niet door één deur kunnen, weten we al. Maar de ruzie lijkt nu nog erger te worden. Meghans halfzus Samantha Grant haalt namelijk op Twitter uit naar de gloednieuwe hertogin. En wat ze zegt, is heftig…

Door: Emma Annaert (Libelle)

De geïrriteerde Samantha stuurde een tweet nadat Meghan en prins Harry een bezoek brachten aan de tentoonstelling over Nelson Mandela in Londen. En die tweet is niet mis: 'Waarom breng je niet eens een eerbetoon aan je eigen vader? Kan je nog wel in de spiegel kijken? Genoeg is genoeg. Als onze vader sterft, dan hou ik jou daarvoor verantwoordelijk.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Hollandse Hoogte