De dochter van prinses Stéphanie van Monaco, Pauline Ducruet, leidt een jaloersmakend wild luxeleventje. Nu ze haar modeopleiding heeft afgerond, is het vrijheid, blijheid wat de klok slaat. En daar zou Stéphanie zich zorgen over maken. Vooral nu Pauline heeft toegegeven enorm op haar moeder te lijken, vreest de Monegaskische prinses dat haar dochter in háár voetsporen zal treden. En in dat geval staat beiden nog wat te wachten...

Heel wat jonge afgestudeerden zullen met jaloezie naar de Instagram-pagina van de 23-jarige Pauline Ducruet kijken. Terwijl menigeen op die leeftijd uit alle macht probeert een carrière op te bouwen, reist Pauline de wereld over. De dochter van prinses Stéphanie van Monaco (52) en haar ex Daniel Ducruet verbleef de afgelopen twee maanden in de Amerikaanse staat Utah, op het Thaise eiland Phuket en de nabijgelegen Phi Phi-eilanden, in Hong Kong, Parijs, Monaco en New York. Vanaf het moment dat ze op 18 december haar modeopleiding aan de Parsons School of Design in New York afrondde, geniet Pauline van het vrije leven. In Utah trainde ze voor een soort Paris-Dakar-rally met uitsluitend vrouwelijke deelnemers – de Rallye Aïcha des Gazelles – die ze in maart in de woestijn van Marokko zal gaan rijden.

Modeontwerpster

Ook gedurende de iets meer dan twee jaar die ze doorbracht op de Parsons School of Design stapte ze geregeld in het vliegtuig – onder andere naar China. In het Franse blad Point de Vue vertelde Pauline onlangs dat ze erg op haar moeder lijkt en als klein kind thuis al riep dat ze op haar achttiende zou uitvliegen. Dat doet ze dus letterlijk, maar het plan is om uiteindelijk modeontwerpster te worden. Voordat ze aan haar modeopleiding in New York begon, verhuisde ze – inderdaad op haar achttiende – naar Parijs waar ze drie jaar lang styling en mode studeerde aan het Istituto Marangoni. ‘Ik hoop ooit mijn eigen kledinglijn te hebben, duimen maar,’ zegt ze in het interview.

'Enfant terrible'

En daar is dan meteen de duidelijke vergelijking met moeder Stéphanie. Zij lanceerde in 1986 een eigen badmodelijn – Pool Position – met vriendin Alix de la Comble, met wie ze enkele jaren daarvoor stage had gelopen bij modehuis Dior. Van Stéphanie’s modeaspiraties kwam verder niet veel; ze startte ongeveer tegelijkertijd een zangcarrière waarin ze enkele hits scoorde, maar richtte haar blik daarna al snel weer op iets anders. In haar jonge jaren waren feesten, mannen, vrijheid en vooral uit de buurt blijven van haar bezorgde vader prins Rainier het belangrijkst. Het leverde Stéphanie het predicaat ‘enfant terrible’ op, en haar vader slapeloze nachten.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 5 ligt nu in de winkel.


Beeld: Valery Hache (ANP)

Bij een zwangerschap hoort natuurlijk ook een babyshower. Zeker als je zoals Meghan uit Amerika komt. Toch ziet de hertogin af van dit feestje en wel om déze reden. 

Want hoewel het niet gebruikelijk is om een babyshower te houden binnen de koninklijke kringen, is dat toch niet de oorzaak van het cancellen van haar partijtje. Want dat de Britse royals het simpelweg 'gift grabbing' zouden vinden, daar zou Meghan weinig boodschap aan hebben gehad. Ze was van het plan het gewoon door te zetten, maar heeft het nu toch af moeten zeggen tot haar grote spijt.

Weinig animo

De kaarten waren namelijk al verstuurd, maar volgens de Britse tabloids hebben veel grote sterren de uitnodiging afgeslagen. Oei... Om dus geen flater te slaan, heeft Markle het feestje maar gelaten voor wat het was. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Elle | Beeld: ANP

Toen Kensington Palace half oktober vorig jaar bekendmaakte dat Meghan Markle in verwachting is, kon de hertogin van Sussex stoppen met het verbergen van haar beginnende babybuikje en haar zwangerschap in volle glorie aan de buitenwereld tonen. Dat doet de echtgenote van prins Harry uiteraard in kleding van topmerken en -designers, waardoor ze vorig jaar voor bijna een half miljoen euro aan kleding heeft geshopt!

Meghans zwangerschap werd bekendgemaakt toen zij en prins Harry net aan hun eerste officiële overzeese bezoek – aan Australië, Fiji, Tonga en Nieuw-Zeeland – waren begonnen. Tijdens een tripje naar Bondi Beach in Sydney draagt de dan in elk geval drie maanden zwangere Meghan een jurk van de Australische ontwerper Martin Grant.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 3 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP