Nog maar een paar maanden zat Claus-Casimir, de zoon van prins Constantijn en prinses Laurentien, op de superstrenge kostschool Gordonstoun in Schotland. Nu blijkt dat de jonge graaf alweer naar huis is gestuurd! Wat is er gebeurd?

Eigen filosofie

Koude douches, lijfstraffen, strikte discipline... De internationale kostschool Gordonstoun in Schotland houdt er zijn eigen filosofie op na over hoe ze kinderen in het gareel moeten houden. The Guardian schreef enkele jaren geleden in een artikel dat er extreem pestgedrag voorkwam, en dat jongere kinderen overgeleverd waren aan de oudere. Er was sprake van afpersing, geweld en diefstal. In de jaren zeventig zou de leiding de ramen in de winter ’s nachts open hebben gelaten, waardoor kinderen soms wakker werden met sneeuw op de dekens. De Britse prins Charles noemde zijn jaren op de internationale kostschool traumatisch.

'Puberproblemen'

Als dertienjarige jongen werd hij naakt in een mand gegooid en onder een koude douche achtergelaten. Vorig jaar september werd bekend dat ook de zestienjarige zoon van prins Constantijn en prinses Laurentien naar deze kostschool, die 46.678,50 euro per jaar kost, is gestuurd. Volgens geruchten deden ‘puberproblemen’ Claus-Casimir in Schotland belanden, waarop zijn zus Eloise (18) boos reageerde: ‘Hoe kun je zo over een jonge jongen praten en niet verwachten dat het hem iets doet?’

Beeld: Brunopress
Dit artikel komt uit Story. Editie 05 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.