De Britse kroonprins Charles is extreem zuinig. Restjes van het diner worden altijd bewaard voor de volgende dag. En krijgt hij in een restaurant zijn bord niet leeg, dan wordt er een doggybag mee naar huis genomen. Het badwater wordt aan de planten gegeven. 

Voor Charles is het milieu de voornaamste reden om overal zuinig mee om te springen. Hij verfoeit onze ‘wegwerpmaatschappij’ en laat geen gelegenheid voorbij gaan anderen aan te sporen zijn voorbeeld te volgen. Of hij veel mensen enthousiast kan krijgen voor zijn garderobebeheer, is echter de vraag. Charles draagt namelijk bijna antieke kledingstukken: hij heeft een paar peperdure schoenen van de befaamde John Lobb Bootmaker, dat veertig jaar oud is. Charles’ favoriete lange, double-breasted winterjas is dik dertig jaar oud. In zijn kast hangt zelfs een jasje uit 1969. ‘Ik heb altijd geloofd in het zo lang mogelijk bewaren van kledingstukken en schoenen – met reparaties,’ aldus de kroonprins. Tegen twee supermodellen zei hij: ‘Ik ben een klassieke, tijdloze man. Mijn modegevoel verandert maar een keer in de vijfentwintig jaar.’ Charles heeft op kledinggebied een medestander in zijn zus, prinses Anne. Ook Anne bezit outfits die ouder zijn dan dertig jaar, en die ze rustig door de jaren heen naar officiële gelegenheden aantrekt. 

Dit artikel komt uit Story editie 18. Nu in de winkel. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: ANP

Donderdagochtend heeft er zich een drama afgespeeld in Oss. Een bakfiets met kinderen is aangereden door een trein. Vier kinderen zijn hierbij om het leven gekomen.

Tijdens een bezoek aan Drachten heeft Maxima gereageerd op het drama. Ze betuigt medeleven aan de slachtoffers en nabestaanden van het ongeluk. “Onze gedachten gaan uit naar alle families die hun kinderen hebben verloren door een verschrikkelijk ongeluk in Oss”, aldus de koningin. Ze voegt eraan toe dat zij en koning Willem-Alexander enorm meeleven. “We hebben geen woorden.”

Ook Rutte heeft gereageerd: 'Diep geraakt door het ontzettend verdrietige nieuws uit Oss waar vier jonge kinderen om het leven zijn gekomen bij een afschuwelijk ongeluk. Ik wens alle betrokkenen veel sterkte toe met dit zware verlies' schrijft hij op Twitter.

 


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: LINDAnieuws.nl | Beeld: ANP

Meghan Markle heeft haar passie voor eten en koken ingezet voor het goede doel. Samen met het goede doel Hubb Community Kitchen maakt ze een kookboek waarmee geld wordt opgehaald voor de slachtoffers van de brand in de Grenfell Tower in Londen vorig jaar. 

Het boek Together: Our Community Kitchen is gemaakt in samenwerking met het goede doel Hubb Community Kitchen. Meghan is al sinds begin het van dit jaar verbonden aan dit goede doel. Ze kwam erachter dat de keuken maar twee dagen per week open was, omdat er niet genoeg geld was om deze dagelijks draaiende te houden. 

Liefde

Veel overlevenden van de brand in Londen vorig jaar, wonen nog in hotels waar geen gelegenheid is om te koken. Daarvoor werd de ‘Hubb Community Kitchen’ opgericht. ‘Hubb’ betekent ‘liefde’ in het Arabisch en is een plaats waar de slachtoffers samen en voor elkaar koken. In het kookboek komen vijftig recepten te staan, waaronder drie van Meghan zelf. Ter gelegenheid van de lancering van het nieuwe boek, zal Meghan samen met een paar vrouwen van het goede doel een paar recepten uit het boek bereiden in Kensington Palace. Het boek is vanaf 28 september te verkrijgen. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Vogue | Beeld: Getty images