De Britse kroonprins Charles is extreem zuinig. Restjes van het diner worden altijd bewaard voor de volgende dag. En krijgt hij in een restaurant zijn bord niet leeg, dan wordt er een doggybag mee naar huis genomen. Het badwater wordt aan de planten gegeven. 

Voor Charles is het milieu de voornaamste reden om overal zuinig mee om te springen. Hij verfoeit onze ‘wegwerpmaatschappij’ en laat geen gelegenheid voorbij gaan anderen aan te sporen zijn voorbeeld te volgen. Of hij veel mensen enthousiast kan krijgen voor zijn garderobebeheer, is echter de vraag. Charles draagt namelijk bijna antieke kledingstukken: hij heeft een paar peperdure schoenen van de befaamde John Lobb Bootmaker, dat veertig jaar oud is. Charles’ favoriete lange, double-breasted winterjas is dik dertig jaar oud. In zijn kast hangt zelfs een jasje uit 1969. ‘Ik heb altijd geloofd in het zo lang mogelijk bewaren van kledingstukken en schoenen – met reparaties,’ aldus de kroonprins. Tegen twee supermodellen zei hij: ‘Ik ben een klassieke, tijdloze man. Mijn modegevoel verandert maar een keer in de vijfentwintig jaar.’ Charles heeft op kledinggebied een medestander in zijn zus, prinses Anne. Ook Anne bezit outfits die ouder zijn dan dertig jaar, en die ze rustig door de jaren heen naar officiële gelegenheden aantrekt. 

More content below the advertising

Dit artikel komt uit Story editie 18. Nu in de winkel. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: ANP

Prinses Charlotte, dochter van de Britse prins William en hertogin Kate, is pas drie jaar oud, maar helpt net als grote broer George haar moeder graag met koken. Zo leren de kinderen natuurlijk ook allerlei nieuwe smaken kennen. Kate verklapte onlangs tijdens een werkbezoek dat Charlotte dol is op olijven. Niet het typische eten dat een peuter lekker vindt, dus nu al een fijnproever!

More content below the advertising

Lees alle verhalen in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Hollandse Hoogte

Binnenkort komt er een grote verandering in het Britse koningshuis. Zo hebben prins William en prins Harry besloten hun hofhouding op te splitsen. Dat hadden de broers al afgesproken voordat Harry trouwde met Meghan Markle in mei vorig jaar, weet The Sunday Times.

De opsplitsing van de tot nu toe gezamenlijke hofhouding gebeurt al binnen enkele weken, nog voordat Harry vader wordt van zijn eerste kindje. 

More content below the advertising

Grotere verantwoordelijkheden

De reden voor de opsplitsing zouden de grote verschillen zijn in de verantwoordelijkheden en werkzaamheden van de prinsen. En die verschillen worden alsmaar groter doordat William, de hertog van Cambridge, zich steeds meer gaat bezighouden met zijn taken als toekomstig staatshoofd. Volgens The Sunday Times heeft prins Charles de opsplitsing goedgekeurd, met als voorwaarde dat het geen extra kosten oplevert. 

Verhuizing

Een andere reden voor de opsplitsing is het feit dat Harry en Meghan binnenkort verhuizen naar Frogmore Cottage in Windsor. Nu woont het koninklijke stel nog naast William in Kate in Kensington Palace. Hun kantoor blijft wel gevestigd in Kensington Palace. Naar verwachting zullen Harry en Meghan volgende maand verhuizen, nog voordat hun baby geboren wordt. Harry en Meghan verwachten hun eerste kindje in april.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP