Prinses Alexia studeert sinds de zomer aan het UWC Atlantic College in Wales. Hoewel de prinses rond de feestdagen weer even in Nederland was, zit ze nu alweer een paar maanden in Engeland. Vanaf 14 april heeft Alexia vakantie, de Engelsen vieren dan namelijk spring break. Maar hoe ziet het leven van de prinses er op de kostschool eigenlijk uit?

Hoewel een kostschool nogal streng klinkt, lijkt dat reuze mee te vallen.

Eropuit 

Sinds de coronamaatregelen zijn opgeheven, mogen de leerlingen het pand en zelfs de schoolgrond verlaten. Wel zijn er strikte avondklokken ingesteld. Zo moeten prinses Alexia en haar klasgenoten op een doordeweekse dag weer om 19.30 uur terug in het gebouw zijn. In het weekend mogen ze het een uurtje later maken en worden de leerlingen uiterlijk weer om 20.30 uur terug verwacht. 

Activiteiten

Volgens het Spaanse blad ¡Hola! kunnen de leerlingen van de eliteschool zich ook vermaken met verschillende activiteiten. Zo is er de mogelijkheid om dieren te verzorgen op de boerderij of groente te kweken in de kas. Ook kan prinses Alexia een theatercursus volgens of zich aanmelden voor een gezamenlijke bioscoopavond, waar ze naar afloop de film bespreken. De leerlingen worden ook aangespoord om kooklessen te volgen, wat onder leiding van professionals wordt uitgevoerd. 

Article continues after the ad

Avontuur 

Ook organiseert de kostschool kampeertripjes in de omgeving van Wales. De leerlingen die zich hiervoor aanmelden, gaan zonder telefoon op pad. Een slaapzak, slaapmat en eerste levensbehoeften mogen wel mee op reis. De activiteiten die tijdens de trip worden georganiseerd zijn onder andere wandelen, zwemmen en mountainbiken. 

Bron: Libelle | Beeld: Peter Smulders

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.