Bewoners: prinses Beatrix (80) met haar hondjes, en op gezette tijden gezins- en familieleden en goede vrienden. 
Beschrijving: een robuuste Toscaanse boerenhoeve, fraai gelegen op een heuveltop in Tavarnelle Val di Pesa, tussen Florence en Sienna. Het landhuis draagt de naam Rocca dei Dragoni, de Italiaanse vertaling van Drakensteyn – Beatrix’ kasteeltje in Lage Vuursche. Er is slechts één landweg die naar boven leidt; bij het toegangshek is een gebouwtje voor de wakende carabinieri (politieagenten) zolang Beatrix er verblijft. Haar vakantiehuis met zwembad en tennisbaan telt 22 kamers, verdeeld over het hoofdgebouw en drie bijgebouwen. Het ligt in de Chianti-streek; de buurtjes hebben een wijngaard van 25 hectare. 
Betaald: volgens geruchten niets! Beatrix zou het huis in 1975 gekregen hebben van de met de Oranjes bevriende Italiaanse graaf Vasco Vicini. Rocca dei Dragoni is thans eigendom van koning Willem-Alexander, zijn broer Constantijn en de twee dochters van wijlen prins Friso.
BN’ers in de buurt: Beau van Erven Dorens, Katja Schuurman, Hedy d’Ancona en veel andere BN’ers brengen hun vakanties door in Toscane. Beatrix’ jongste zus Christina én neef Jaime de Bourbon de Parme (de jongste zoon van prinses Irene) wonen in Rome. 

Article continues after the ad

Dit artikel komt uit de nieuwste Story. Editie 33 ligt nu in de winkels.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP