Vier dagen spendeerden de Britse prins William en zijn echtgenote hertogin Kate bij de Scandinavische royals in Zweden en Noorwegen. Maar in plaats van een officieel bezoek leek het meer een liefdesreis van het prinselijk paar! En dat zou precies hun bedoeling geweest zijn...

Nee, daar is het te koud voor!’ riep prins William (35) zijn echtge- note Kate (36) toe toen zij gierend van de lach een sneeuwbal in zijn richting gooide. Dat het Britse prinselijk paar enorm genoot van hun recente bezoek aan Zweden en Noorwegen was wel duidelijk. William en Kate gedroegen zich uiterst losjes en waren zichtbaar blij met elkaars gezelschap. Hoewel er samen met ‘collega’s’ als prinses Victoria en prins Daniel, en prins Haakon en prinses Mette-Marit heel wat officiële verplichtingen op de agenda stonden, hadden William en Kate zich volgens insiders voorgenomen om van het vier dagen durende tripje zoveel mogelijk een korte vakantie te maken. Dat dat kón, had de voorpret voor het stel al enorm vergroot.

Hyperemesis Gravidarum

De zes maanden zwangere Kate heeft immers erg lang last gehad van Hyperemesis Gravidarum (HG), een extreme en ook gevaarlijke vorm van misselijkheid. Tijdens haar eerste zwangerschap moest ze zelfs worden opgenomen in het ziekenhuis. Toen ze voor de tweede keer in verwachting was, trok Kate tijdelijk bij haar ouders Michael en Carole in. Zij hebben een landgoed in Bucklebury, een dorp op het Engelse platteland. De rust en het feit dat ze helemaal zichzelf kon zijn, deden Kate destijds erg goed. En ook tijdens de eerste maanden van haar derde zwangerschap voelde Kate zich vaak beroerd en moest ze veel verplichtingen afzeggen. Maar nu gaat het uitstekend met de hertogin, en samen met William had ze zich dan ook enorm verheugd op het bezoek aan de Zweedse en Noorse koninklijke families, met wie ze zeer goed bevriend zijn.

Article continues after the ad

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 07 ligt nu in de winkel. 

Beeld: ANP