Na haar aftreden vier jaar geleden is prinses Beatrix beslist niet in een zwart gat gevallen. Ze neemt nog ten volle deel uit aan het openbare leven én ze heeft haar kinderen en acht kleinkinderen. Die laatsten zijn het allerbelangrijkst voor haar en aan het besteedt ze ook zoveel mogelijk tijd.

Lees ook: Bijzondere dag voor prinses Mabel en Beatrix

Grote vreugde

Beatrix heeft acht kleinkinderen: Amalia, Alexia en Ariane van Willem-Alexander en Máxima, Luana en Zaria van Friso en Mabel, en Eloise, Claus-Casimir en Leonore van Constantijn en Laurentien. Haar kleinkinderen zijn de grote vreugde in het leven van Beatrix. Haar kinderen geven Beatrix alle gelegenheid de oma-rol te vervullen waar ze zo van geniet. 

Pannenkoeken bakken

Beatrix ontvangt haar kleinkinderen vaak op Kasteel Het Oude Loo. Daar kunnen ze blijven logeren en wordt er naar hartenlust gespeeld in het voormalige chalet van koningin Wilhelmina. Na het verven van de muren in het chalet bakte ze pannenkoeken met Eloise en Amalia en met laatstgenoemde zou ze helemaal een speciale band hebben: hun passie voor ballet en paarden brengt hen nog dichter bij elkaar.

Dit verhaal stond in Story 19.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

Dat Meghan Markle heus niet alleen maar voor onbetaalbare kledingstukken gaat, liet de hertogin gisteren maar weer eens zien. Markle verscheen namelijk gewoon in een 'H&M'-tje tijdens een bezoek aan een van haar liefdadigheidsinstellingen. 

Ze ging langs bij Mayhew, een organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn. Meghan is een echte dierenliefhebber, dus het is niet zo gek dat dit één van haar patronages is. Ze pakte dan ook spontaan een Jack Russell-terriër op en begon het beestje te knuffelen. Helaas kan ze de viervoeter zelf niet mee naar huis nemen, omdat ze volgens Markle hun handen al vol gaan hebben aan de baby.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Elle | Beeld: ANP

Onze koningin heeft vele talenten. Niet alleen zet Máxima zich in voor verschillende goede doelen, ook ging ze viral met haar soepele heupjes tijdens een concert. En nu blijkt dat ze nog veel meer in huis heeft.

Voor haar goede doel 'Méér Muziek In De Klas' schittert ze in een promotievideo. Niet zo gek, aangezien Máxima de erevoorzitter is van deze stichting. Wél verrassend is dat onze koningin hier haar acteertalenten laat zien. En wat doet ze dat goed!

Actrice

Okay, eerlijk: ze speelt zichzelf in het filmpje. Je moet heel goed kijken, want de 'doorbraak' van Máxima als actrice is maar heel kort te zien. De kinderen bellen aan bij villa Eikenhorst en daar doet onze koningin open. Zullen we haar vaker wat kleine rolletjes gaan zien spelen?

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: ANP