Er wordt al jaren getwijfeld of het huwelijk van de Deense koningin Margrethe en haar Franse echtgenoot wel zo gelukkig is. Prins-gemaal Henrik roept al lange tijd dat hij ontevreden is. Margrethe lijkt eindelijk meer naar de wensen van haar echtgenoot te luisteren, en dat werpt duidelijk zijn vruchten af...

Vol verwachting werd in Denemarken uitgekeken naar de kersttoespraak van koningin Margrethe (77), want er werd druk gespeculeerd dat de vorstin bekend zou maken dit jaar af te zullen treden. De Deense historicus Sebastian Olden-Jørgensen stelde: ‘Ik denk dat het mogelijk is dat de koningin zegt afstand te doen. Volgend jaar is kroonprins Frederik 50 jaar oud. Hij is klaar voor het werk. De koningin heeft altijd gezegd niet te zullen aftreden. Ze is plichtsgetrouw en wil niet breken met de traditie die zegt dat je regeert tot aan je dood. Maar ze wil ook doen wat goed is voor Denemarken en het koningshuis en ik denk dat de balans begint door te slaan naar aftreden.’

Gescheiden levens

Gedacht werd ook dat Margrethe meer tijd aan echtgenoot Henrik (83) wilde gaan besteden. De laatste jaren lijken de twee gescheiden levens te leiden. Margrethe legde zich toe op haar overvolle agenda, en Henrik vertrok steeds vaker in zijn eentje naar zijn Zuid-Franse Château de Caïx, waar hij zich prettiger voelt dan op het paleis. De prins heeft er nooit een geheim van gemaakt zeer ontevreden te zijn. Hij vindt dat hij bij zijn huwelijk met Margrethe in 1967 koning-gemaal had moeten worden en geen prins-gemaal, en blééf daarover mokken. In een interview met de Franse krant Le Figaro vertelde hij: ‘Denemarken vindt echtgenoten minder waard dan hun echtgenotes. Dat maakt me kwaad.’ En hij stelde: ‘Ik ben niet de partner van mijn vrouw, ik sta niet op hetzelfde niveau.’

Lees het hele verhaal in Story 4. Deze editie ligt nu in de winkel. 


Beeld Getty Images

Koningin Elizabeth (92) en prins Philip  (97) zijn inmiddels al 71 jaar getrouwd, toch wonen ze al een jaar niet meer samen. Sinds Philip vorig jaar met pensioen ging, woont hij op Wood Farm. Elizabeth daarentegen brengt haar dagen door op Windsor Castle.

De twee wonen zo’n 200 kilometer bij elkaar vandaan, en volgens ingewijden mist Elizabeth haar man enorm. Ze gunt Philip echter zijn pensioen.

Rust nemen

‘’Als hij nog steeds te midden van het koninklijke bedrijf zou wonen, dan zou hij zich verplicht voelen om te blijven opdraven op officiële gelegenheden. Wood Farm betekent dat hij niet té ver weg is, maar  ver genoeg om te kunnen ontspannen,’’ aldus een bron uit het koningshuis.

Gelijkvloers

Daarnaast is Windsor Castle niet echt geschikt voor iemand met artritis. De grote afstanden tussen de vertrekken waren lastig voor Philip, in tegenstelling tot het huis op Wood Farm. Sinds zijn intrek heeft de cottage een nieuwe keuken gekregen en is alles gelijkvloers gemaakt. Daarnaast heeft de prins vier mensen tot zijn beschikking, waaronder een huishoudster en een kok. Hij heeft echter wel iedereen gevraagd om niet in uniform te werken, maar in gewone kleding.

Lekker uitslapen

Sinds Philips verhuizing is de dagelijkse routine van zijn vrouw ook versoepeld. Nu ze niet meer samen met haar man kan ontbijten, zou Elizabeth vaak pas rond elf uur s’ ochtends beneden verschijnen, waar ze haar privésecretaris dan ontvangt. Daarnaast heeft ze meer tijd vrijgemaakt voor bezoekjes van haar kinderen en kleinkinderen.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: ANP 

De 34-jarige Sarah Mhlanga wordt regelmatig aangestaard wanneer ze haar boodschappen doet. Iedereen denkt dat het Meghan Markle is. 

Sarah heeft er vaak mee te maken: mensen die haar aanstaren en vragen om een handtekening. Als je even snel kijkt lijkt Sarah inderdaad wel wat op Meghan.

Vermomd

Soms Meghan doet zelf boodschappen, dus het zou kunnen dat je haar een keer tegenkomt in een supermarkt vlakbij Kensington Palace. “Om niet meteen herkend te worden door fans draagt de hertogin vaak een pet en andere kleren”, laat een bron weten aan Amerikaanse media.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl | Beeld: Getty Images, Twitter