Er wordt al jaren getwijfeld of het huwelijk van de Deense koningin Margrethe en haar Franse echtgenoot wel zo gelukkig is. Prins-gemaal Henrik roept al lange tijd dat hij ontevreden is. Margrethe lijkt eindelijk meer naar de wensen van haar echtgenoot te luisteren, en dat werpt duidelijk zijn vruchten af...

Vol verwachting werd in Denemarken uitgekeken naar de kersttoespraak van koningin Margrethe (77), want er werd druk gespeculeerd dat de vorstin bekend zou maken dit jaar af te zullen treden. De Deense historicus Sebastian Olden-Jørgensen stelde: ‘Ik denk dat het mogelijk is dat de koningin zegt afstand te doen. Volgend jaar is kroonprins Frederik 50 jaar oud. Hij is klaar voor het werk. De koningin heeft altijd gezegd niet te zullen aftreden. Ze is plichtsgetrouw en wil niet breken met de traditie die zegt dat je regeert tot aan je dood. Maar ze wil ook doen wat goed is voor Denemarken en het koningshuis en ik denk dat de balans begint door te slaan naar aftreden.’

Gescheiden levens

Gedacht werd ook dat Margrethe meer tijd aan echtgenoot Henrik (83) wilde gaan besteden. De laatste jaren lijken de twee gescheiden levens te leiden. Margrethe legde zich toe op haar overvolle agenda, en Henrik vertrok steeds vaker in zijn eentje naar zijn Zuid-Franse Château de Caïx, waar hij zich prettiger voelt dan op het paleis. De prins heeft er nooit een geheim van gemaakt zeer ontevreden te zijn. Hij vindt dat hij bij zijn huwelijk met Margrethe in 1967 koning-gemaal had moeten worden en geen prins-gemaal, en blééf daarover mokken. In een interview met de Franse krant Le Figaro vertelde hij: ‘Denemarken vindt echtgenoten minder waard dan hun echtgenotes. Dat maakt me kwaad.’ En hij stelde: ‘Ik ben niet de partner van mijn vrouw, ik sta niet op hetzelfde niveau.’

Lees het hele verhaal in Story 4. Deze editie ligt nu in de winkel. 

Beeld Getty Images

De Britse koninklijke familie is een prinsje rijker. Hertogin Kate is vanmorgen bevallen van een kerngezonde jongen. Moeder en zoon maken het goed.

De royal baby is geboren! Vanochtend werd bekend dat hertogin Kate was opgenomen in het ziekenhuis, slechts een paar uur later werd de geboorte van het prinsje aangekondigd. De Britse hertogin is om 11.01 bevallen van een jongetje. Prins William was bij de bevalling aanwezig. 

Verheugd

Het Britse volk is enorm blij met de komst van de koninklijke spruit, maar ook de koninklijke familie kan het geluk niet op. Kensington Palace laat weten dat de Queen 'verheugd' is met de geboorte van haar kleinzoon.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: ANP

Kate Middleton is bevallen van een jongetje. Dat heeft Kensington Palace zojuist bekend gemaakt.

Zware zwangerschap

Het was wederom een verschrikkelijke zwangerschap voor Kate. Net zoals tijdens de zwangerschap van George en Charlotte had ze last van extreme misselijkheid. Toch was de wens om het gezin verder uit te breiden groot en nam ze daarmee de risico's voor lief. En wellicht dat ze het allemaal kan vergeten nu haar derde kindje met prins William geboren is.

Hertogin Kate bevallen

Op 22 maart verscheen Kate voor het laatst in het openbaar zodat ze kon genieten van haar zwangerschapsverlof. De laatste loodjes zitten er nu officieel op, want het prinsje is geboren! Op 4 september werd de zwangerschap aangekondigd, op 23 april werd het kindje geboren. Van de uitgerekende datum tot het geslacht: alles hield het stel geheim. 

Bevalling

Kensington Palace meldt dat het prinsje vanochtend om 11.01 uur ter wereld is gekomen. Prins William was aanwezig bij de bevalling. Moeder en zoon maken het goed. De naam van het jongetje is nog niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: ANP