Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kennen elkaar inmiddels 18 jaar en mogen zich nu 15 jaar man en vrouw noemen. Maar is hun verhaal een sprookje zoals in de boeken? Lees hier hoe het koningspaar elkaar ontmoet heeft.

Lees ook: Dit zijn de BN'er vrienden van Willem-Alexander en Máxima

Relatie

Voordat Máxima een relatie kreeg met Willem-Alexander vond ze de liefde bij de Amerikaan Dieter Zimmerman. Na een maand woonden de twee al samen in New York, maar van een gelukkige relatie valt niet echt te spreken. De twee zouden vaak ruzie hebben, maar toch werd hij voorgesteld aan haar moeder in Argentinië. Toen Dieter hoorde dat Máxima echter viel voor de charmes van de Nederlandse prins besloot hij - volgens de geruchten - zijn biezen te pakken. 'Máxi heeft me bedrogen', beweert hij.

De ontmoeting

Ondertussen was Máxima met vriendinnen naar Spanje gevlogen waar ze waarschijnlijk niet had verwacht dat ze haar prins op het witte paard tegen het lijf zou lopen. De twee zouden door Cynthia Kaufmann, een wederzijdse vriendin, zijn voorgesteld aan elkaar. Later dat weekend spraken Willem-Alexander en Máxima met elkaar, waarna de prins vermoedelijk veel werk van haar heeft gemaakt. Ze dansten samen en Máxima maakte grapjes over de houterige Willem-Alexander.

Terug in New York

Maar hoe bouw je een relatie op als de prins in Nederland woont en zijn geliefde in New York? Toevallig vloog Willem-Alexander drie weken na hun ontmoeting naar The Big Apple voor een bruiloft, samen met prins Constantijn. Daar kon hij in de anonimiteit Máxima beter leren kennen. Vier maanden wisten ze hun romance stil te houden voordat Máxima in 2000 naar Brussel verhuisde om daar te werken.

Verloving

Op het natuurijs van de hofvijver ging Willem-Alexander in 2001 op zijn knie. Op 30 maart van dat jaar kondigden ze hun verloving aan en op 2 februari 2002 stapten ze in het huwelijksbootje.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders | Bron: Nieuwsblad, Absolute Facts, Telegraaf

Dat Meghan Markle heus niet alleen maar voor onbetaalbare kledingstukken gaat, liet de hertogin gisteren maar weer eens zien. Markle verscheen namelijk gewoon in een 'H&M'-tje tijdens een bezoek aan een van haar liefdadigheidsinstellingen. 

Ze ging langs bij Mayhew, een organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn. Meghan is een echte dierenliefhebber, dus het is niet zo gek dat dit één van haar patronages is. Ze pakte dan ook spontaan een Jack Russell-terriër op en begon het beestje te knuffelen. Helaas kan ze de viervoeter zelf niet mee naar huis nemen, omdat ze volgens Markle hun handen al vol gaan hebben aan de baby.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Elle | Beeld: ANP

Onze koningin heeft vele talenten. Niet alleen zet Máxima zich in voor verschillende goede doelen, ook ging ze viral met haar soepele heupjes tijdens een concert. En nu blijkt dat ze nog veel meer in huis heeft.

Voor haar goede doel 'Méér Muziek In De Klas' schittert ze in een promotievideo. Niet zo gek, aangezien Máxima de erevoorzitter is van deze stichting. Wél verrassend is dat onze koningin hier haar acteertalenten laat zien. En wat doet ze dat goed!

Actrice

Okay, eerlijk: ze speelt zichzelf in het filmpje. Je moet heel goed kijken, want de 'doorbraak' van Máxima als actrice is maar heel kort te zien. De kinderen bellen aan bij villa Eikenhorst en daar doet onze koningin open. Zullen we haar vaker wat kleine rolletjes gaan zien spelen?

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: ANP