Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kennen elkaar inmiddels 18 jaar en mogen zich nu 15 jaar man en vrouw noemen. Maar is hun verhaal een sprookje zoals in de boeken? Lees hier hoe het koningspaar elkaar ontmoet heeft.

Lees ook: Dit zijn de BN'er vrienden van Willem-Alexander en Máxima

Relatie

Voordat Máxima een relatie kreeg met Willem-Alexander vond ze de liefde bij de Amerikaan Dieter Zimmerman. Na een maand woonden de twee al samen in New York, maar van een gelukkige relatie valt niet echt te spreken. De twee zouden vaak ruzie hebben, maar toch werd hij voorgesteld aan haar moeder in Argentinië. Toen Dieter hoorde dat Máxima echter viel voor de charmes van de Nederlandse prins besloot hij - volgens de geruchten - zijn biezen te pakken. 'Máxi heeft me bedrogen', beweert hij.

De ontmoeting

Ondertussen was Máxima met vriendinnen naar Spanje gevlogen waar ze waarschijnlijk niet had verwacht dat ze haar prins op het witte paard tegen het lijf zou lopen. De twee zouden door Cynthia Kaufmann, een wederzijdse vriendin, zijn voorgesteld aan elkaar. Later dat weekend spraken Willem-Alexander en Máxima met elkaar, waarna de prins vermoedelijk veel werk van haar heeft gemaakt. Ze dansten samen en Máxima maakte grapjes over de houterige Willem-Alexander.

Terug in New York

Maar hoe bouw je een relatie op als de prins in Nederland woont en zijn geliefde in New York? Toevallig vloog Willem-Alexander drie weken na hun ontmoeting naar The Big Apple voor een bruiloft, samen met prins Constantijn. Daar kon hij in de anonimiteit Máxima beter leren kennen. Vier maanden wisten ze hun romance stil te houden voordat Máxima in 2000 naar Brussel verhuisde om daar te werken.

Verloving

Op het natuurijs van de hofvijver ging Willem-Alexander in 2001 op zijn knie. Op 30 maart van dat jaar kondigden ze hun verloving aan en op 2 februari 2002 stapten ze in het huwelijksbootje.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders | Bron: Nieuwsblad, Absolute Facts, Telegraaf

Boven de aanstaande bruiloft van prinses Eugenie, dochter van Sarah Ferguson en prins Andrew, en Jack Brooksbank hangt een donkere wolk. Eugenie’s grootvader prins Philip zou weigeren te komen omdat hij Sarah niet kan uitstaan...

Afgelopen mei mocht Sarah wel op de huwelijksceremonie van Harry en Meghan komen, maar niet op het feest dat Charles ’s avonds organiseerde. Dochters Eugenie en Beatrice zouden de situatie erg pijnlijk voor Sarah vinden. Eugenie zou het allemaal een beetje goed proberen te maken door Sarah het leeuwendeel van de organisatie van haar eigen bruiloft toe te schuiven. Dus zal de receptie plaatsvinden in de Royal Lodge, het huis van prins Andrew waar ook Sarah al jaren woont. Sarah zal ongetwijfeld de hele dag stralen van geluk, en Eugenie met haar. Maar er hangt ook een donkere wolk boven de huwelijksdag: prins Philip, Eugenie’s grootvader, zou weigeren te komen. Hij kan de moeder van de bruid ‘niet uitstaan’. ‘Philip kán gewoonweg niet in één ruimte met Sarah zijn,’ aldus een insider. ‘En als hij iets niet wil, doet hij het niet...’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 32 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP

Er lijkt geen einde te komen aan de drama rondom Thomas Markle, de vader van Meghan. Nadat hij vorige week in een openhartig interview met de Mail on Sunday vertelde dat Meghan hem uit haar leven heeft verbannen, doet Thomas Markle opnieuw een boekje open over de gesprekken die hij heeft gehad met zijn dochter en haar man, prins Harry.

Zo vertelt de 74-jarige Thomas tegen de Mail on Sunday dat hij tijdens een telefoongesprek met prins Harry heeft gelogen en vervolgens de hoorn erop heeft gegooid.

Gelogen

Zo confronteerde Harry hem met het hele schandaal rondom de in scene gezette paparazzifoto’s, wat zich in de maanden voor de royal wedding van Meghan en Harry op 19 mei afspeelde. Thomas geeft nu toe gelogen te hebben tegen Harry door te zeggen dat de fotografen niet had betaald om ‘spontane’ foto’s van hem te maken. Toen er eenmaal beelden waren opgedoken waaruit bleek dat dit wel het geval was, kreeg Thomas nog een telefoontje van de prins. Dat gesprek liep niet heel gesmeerd. 

’Harry zei tegen mij dat ik nooit naar de pers moest stappen. Dat het zou eindigen in tranen. “Ze eten je levend op.” En hij had gelijk’, zegt Thomas. Hij geeft toe boos te zijn geworden op Harry’s waarschuwingen. ‘Ik zei: ”Misschien is het beter voor jullie als ik dood zou zijn. Dan kunnen jullie doen alsof jullie verdrietig zijn.” Daarna hing ik op.’ 

Geen contact

Hoewel Meghan en Harry hem op afstand houden, zegt Thomas niet boos te zijn op de twee Britse royals. ‘Ik ben niet boos op Harry. Ik ben niet boos op Meghan. Ik houd van hen. Ik wens ze het beste. Maar voor de rest; f*** it. Ik ben er klaar mee.’ Thomas zegt niets meer te maken willen hebben met het Britse koningshuis. Hij onthult geen contact meer te hebben met Meghan; hij heeft zijn dochter al maanden niet gesproken.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Mail on Sunday | Beeld: ANP