Prins Harry en Prins William zijn misschien wel zo leuk omdat ze niet zulke moeilijke namen hebben zoals de meeste royals. Maar als het aan Charles had gelegen, hadden ze heel anders geheten.

Oubollig

Zowel Charles en Diana wilden graag dat hun kinderen koninklijke namen zouden krijgen, omdat dat traditie is. Maar in een interview vertelde Lady Di dat haar toenmalige echtgenoot wel heel oubollige roepnamen in gedachten had. Toen haar gevraagd werd 'Wie heeft de naam van Harry gekozen?' antwoordde ze: 'Ik koos William en Harry, maar Charles heeft de rest bedacht'.

Vele namen

Zoals royalty-fans misschien weten, is het gebruikelijk dat leden van het koninklijk huis vele namen hebben. Zo heet William volledig 'prins William Arthur Philip Louis', en Harry 'prins Henry Charles Albert David'. Charles had echter ook suggesties voor de roepnamen, maar Diana stak daar een stokje voor. 'Hij wilde Albert en Arthur, maar ik zei nee.' 'Veel te oubollig!'

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: Insider Beeld: Hollandse Hoogte

 

 

 

 

 

 

 

Met Meghan Markle als toekomstig lid van de Britse koningshuis hebben de Britten eindelijk weer iemand die qua allure in de buurt komt van prinses Diana. Dat Meghan nu al ontzettend populair is blijkt. Ze krijgt namelijk zoveel fanmail dat het Britse hof nu personeel zoekt om alles op orde te krijgen.

Daily Mail meldt dat Kensington Palace op zoek is naar iemand die administratieve ondersteuning kan bieden zodat het kantoor efficiënt kan blijven werken. Als je denkt dat Meghan nu al veel brieven en mails krijgt heb je het mis. Waarschijnlijk worden de royals rondom de bruiloft van Harry en Meghan overspoeld met berichten. Door extra personeel in te zetten hopen de royals om het onder controle te houden.

Het is ongetwijfeld een slimme zet. De kans is groot dat Meghan het koningshuis weer flair gaat geven.

Beeld: ANP

Koningin Máxima hoopt dat veel scholen zich inschrijven voor het tv-programma Lang leve de muziek show. Máxima is erevoorzitter van Stichting Méér Muziek in de Klas, medeorganisator van de tv-show. AVROTROS maakte donderdag bekend dat er in het najaar nieuwe afleveringen van komen.

'Muziek krijgt steeds meer een vaste plek op school en daarmee een vaste plek in het leven van kinderen. Dat is heel erg waardevol', aldus Máxima. 'Op basisscholen door heel Nederland ontdekken kinderen hoe leuk het is om samen muziek te maken. Steeds meer juffen en meesters krijgen de smaak te pakken en geven muziek een grotere rol in hun klas.'

In de spelshow strijden schoolklassen met elkaar door middel van muzikale spellen en een kennisquiz. De winnende klassen, uit iedere provincie één, mogen optreden in de grootste schoolband van Nederland, op het Kerst Muziekgala 2018, waar de koningin eregast is.

Klassen die mee willen doen aan het programma kunnen zich tot 12 maart inschrijven op de website van Méér Muziek in de Klas. Deze stichting zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland.

Beeld: Peter Smulders
(ANP)