Prinses Caroline van Monaco en Ernst August van Hannover zijn al jaren gescheiden van tafel en bed. Niemand begrijp waarom de Monegaskische prinses niet officieel gaat scheiden van de prins met de losse handjes, die het ene schandaal na het andere veroorzaakt.

Afgelopen zomer raakte prins Ernst August van Hannover (66) in opspraak toen hij bij zijn jachthuis in Oostenrijk werd gearresteerd nadat hij twee van zijn werknemers zou hebben bedreigd. Tijdens zijn arrestatie verzette hij zich hevig en bedreigde de politie met een messenslijper. Ook zou hij een agent in het gezicht hebben geslagen. Een week later toog hij volgens Oostenrijkse media met een honkbalknuppel naar het politiebureau, waar hij wederom dreigde met geweld. De rebelse prins zorgt al jarenlang voor genante situaties. Het moet een doorn in het oog zijn van prinses Caroline (63). Hoewel zij al sinds 2009 gescheiden leeft van Ernst August, zijn de twee officieel nog steeds getrouwd. Na elk schandaal dat de prins veroorzaakt, is de grote vraag telkens weer: waarom gaat Caroline in vredesnaam niet officieel van hem scheiden? 

Familieruzie

Caroline’s beslissing om getrouwd te blijven met de schandaalprins zou uit pure opoffering zijn genomen, en wel om haar stiefzoon Ernst August jr. te redden en de toekomst van diens zoontje Welf veilig te stellen. Caroline heeft een zeer hechte band met haar stiefzoons Ernst August jr. en Christian. Ernst August jr. is sinds een paar jaar ernstig gebrouilleerd met zijn vader. In 2004 droeg senior het familiekasteel en enkele andere bezittingen over aan zijn oudste zoon. Uiteindelijk kon die het onderhoud van Marienburg niet meer betalen en verkocht het kasteel voor 1 euro aan de deelstaat Nedersaksen. Hij voert nog wel het bewind over het kasteel en de grote kunstschat die zich daarin bevindt. Ernst August sr. was woest over de verkoop. Hij vond dat zijn zoon familiebezit verkwanselde en eiste het terug. De familieruzie duurt nog altijd voort en zorgde ervoor dat Ernst August sr. in 2017 een verklaring uitgaf waarin hij nadrukkelijk geen toestemming gaf voor het voorgenomen huwelijk van zijn oudste zoon met Ekaterina Malysheva. Ernst August jr. en Ekaterina lieten zich niet tegenhouden en gaven elkaar alsnog het jawoord. Toch zou dit uiteindelijk voor problemen kunnen zorgen...

Erfenis

Volgens de regels van het eeuwenoude geslacht kunnen alleen prinselijke zonen uit een goedgekeurd, dynastiek huwelijk het kasteel runnen. Zoontje Welf zou hier dus niet voor in aanmerking komen, helemaal niet als Ernst August sr. opnieuw zou trouwen en nog een zoon zou krijgen die hij zou kunnen aanwijzen als ‘huis-chef’ en erfgenaam van het familiefortuin. Volgens Bunte zou ze haar geliefde stiefzoon, de halfbroer van haar dochter Alexandra, zijn erfenis gunnen. Zelfs als dat betekent dat ze gevangen blijft in een huwelijk met een man die ze al jaren niet meer heeft gesproken.

Article continues after the ad

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Editie 46 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.