Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vanochtend aangekomen in Rome. Het koninklijk paar is op staatsbezoek in Italië en Vaticaanstad, gebukt onder snikhete temperaturen. 

Lees ook: Zó ziet de moeder van koningin Máxima eruit

Chartertoestel

Willem-Alexander en Máxima zijn gearriveerd met een Brits chartertoestel. Het is niet gebruikelijk om met een chartertoestel op staatsbezoek te gaan, maar het oude regeringstoestel is verkocht en het nieuwe vliegtuig is nog niet beschikbaar. Willem-Alexander is pas het tweede staatshoofd dat op bezoek gaat bij Italië. 

Staatsbanket

Vandaag staat in het teken van ceremoniële plichtplegingen. Het echtpaar heeft de Italiaanse president Mattarella en zijn dochter ontmoet, waar ook een fotomoment plaatsvond. Ook ontmoeten zij de voorzitter van de Senaat, de Italiaanse premier Gentiloni, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden en tot slot Virginia Raggi, de burgemeester van Rome. Vanavond worden de koning en koningin, na een korte omkleedpauze, verwacht in smoking en galajurk op het staatsbanket. 

Vluchtelingenproblematiek

Morgen vliegen Willem-Alexander en Máxima met hun delegatie en een aantal journalisten heen en weer naar Sicilië om zich te verdiepen in vluchtelingenproblematiek. Ook bezoeken ze paus Fransiscus. Donderdag vliegen ze naar Milaan, waar vrijdag de bezoeken worden afgesloten. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP

Over iets minder dan twee maanden is Kate Middleton uitgerekend van haar derde kindje. Het stel heeft al twee kinderen. Op 22 juli 2013 kregen ze George, op 2 mei 2015 gevolgd door Charlotte. 

In het Verenigd Koninkrijk rennen de mensen al massaal naar de wedkantoren om in te zetten op het geslacht, gewicht en de naam van de baby van Kate en William. Bizar. Het wedkantoor Paddy Power heeft zelfs alle weddenschappen tijdelijk on hold gezet. Dit omdat de meerderheid namelijk al zijn geld inzet op de naam Mary. Zal dit dan de naam worden van het derde kindje van Kate en William? 

Mary

Mary is een van de middelste namen van Koningin Elizabeth en het was ook haar grootmoeders naam, Queen Mary, getrouwd met George V.

Beeld: ANP | Bron: Elle

Voordat Meghan de liefde vond bij Prins Harry, zijn er nog wat mannen hem voorgegaan. De actrice is zelfs getrouwd geweest! Een aantal jaren terug was een gescheiden vrouw nog not done in het Britse Koningshuis, maar nu lijkt koningin Elizabeth Meghan te hebben omarmd. 

Trevor Engelson

De man aan wie zij al eerder het ja-woord gaf heet Trevor Engelson. Van 2011 tot 2013 waren de twee getrouwd. Volgens insiders was Meghan haar rol in de populaire serie Suits de reden van de breuk. Trevor was in Los Angeles films aan het maken, terwijl zij aan de andere kant van het land was voor opnames. Trevor werkt momenteel aan een 'fictieve' show over een Amerikaanse gescheiden moeder die naar Londen verhuist om met een Britse prins te trouwen. Klinkt bekend, lijkt ons.

Rory McIlroy

Deze relatie is nooit officieel bevestigd, dus of hij nu in dit rijtje thuis hoort... Volgens de Ierse fans in ieder geval wel. Zij vonden namelijk een filmpje van een gezamenlijke Ice Bucket Challenge, waarin ze het wel heel gezellig hadden. Ook werden ze samen gespot tijdens een etentje. Zouden ze dan toch? Bronnen ontkennen een relatie tussen de twee.

Cory Vitiello

Daarna volgde een serieuze relatie van twee jaar met de Canadese topchef Cory Vitiello. Hij was de man met wie ze samen was voor Prins Harry van 2014 tot 2016. Ze woonden zelfs samen in een townhouse in Toronto. Toch eindigde ook deze relatie omdat vermoedelijk voor beiden hun carrière op de eerste plaats kwam. Ook kwam Prins Harry in het spel toen ze nog officieel samen was met Cory. Oei! Harry zou dus mogelijk een steentje bij hebben gedragen aan de breuk.

Bron: Elle | Beeld: Instagram & Alberto E. Rodriguez (ANP)