Willem-Alexander, Máxima en de prinsessen trokken vandaag hun mooiste ski-pak aan, want het was vanmorgen tijd voor het jaarlijkse fotomoment in Lech. Het is deze keer flink koukleumen, want het is er íjskoud. 

Fotomoment

De fotosessie werd dit keer kort gehouden, het is min 22 graden in het Oostenrijkse Lech. Koningin Máxima droeg een paars ski-pak, terwijl Willem-Alexander en Amalia zich in het rood hulden. De ogen waren extra gericht op prinses Ariane, omdat zij eerder deze maand haar pols brak tijdens het schaatsen. Door haar dikke ski-jas en wanten was er niks te zien van haar gebroken pols. 

Nieuwe locatie

Het fotomoment vond dit jaar niet plaats in Oberlech, waar de afgelopen jaren de vakantiegangers zich steeds nadrukkelijker mengden tussen de fotografen om ook foto's en filmpjes te maken van de Oranjes. De Nederlandse en internationale media is gevraagd om zich te melden bij de Rüfikopf skilift. Deze voert naar 2350 meter hoogte, waar het nog kouder is. Deze nieuwe locatie is minder makkelijk toegankelijk en levert mooie beelden op tussen de bergen.

Beeld: ANP

Kate Middleton is bevallen van een jongetje. Dat heeft Kensington Palace zojuist bekend gemaakt.

Zware zwangerschap

Het was wederom een verschrikkelijke zwangerschap voor Kate. Net zoals tijdens de zwangerschap van George en Charlotte had ze last van extreme misselijkheid. Toch was de wens om het gezin verder uit te breiden groot en nam ze daarmee de risico's voor lief. En wellicht dat ze het allemaal kan vergeten nu haar derde kindje met prins William geboren is.

Hertogin Kate bevallen

Op 22 maart verscheen Kate voor het laatst in het openbaar zodat ze kon genieten van haar zwangerschapsverlof. De laatste loodjes zitten er nu officieel op, want het prinsje is geboren! Op 4 september werd de zwangerschap aangekondigd, op 23 april werd het kindje geboren. Van de uitgerekende datum tot het geslacht: alles hield het stel geheim. 

Bevalling

Kensington Palace meldt dat het prinsje vanochtend om 11.01 uur ter wereld is gekomen. Prins William was aanwezig bij de bevalling. Moeder en zoon maken het goed. De naam van het jongetje is nog niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: ANP

Kate Middleton is maandagochtend opgenomen in het ziekenhuis. De zwangere echtgenote van prins William zou op zijn begonnen aan de bevalling van hun derde kind.

St. Mary's Hospital

Dat meldt Kensington Palace maandag. De hertogin van Cambridge is eind april uitgerekend, maar een exacte datum is nooit gegeven. De pers staat al enkele dagen opgesteld bij het St. Mary's Hospital in Londen. Middleton is met de auto naar het ziekenhuis gebracht en haar echtgenoot is bij haar. Verdere informatie geeft Kensington Palace nog niet.

Troonopvolging

Het derde kind van het kroonprinselijk paar wordt vijfde in de Britse lijn van troonsopvolging. Indien koningin Elizabeth (91) overlijdt, wordt zij opgevolgd door prins Charles (69), daarna volgen kroonprinsen William (35) en George (4). Prinses Charlotte (2) is vierde in de lijn.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: ANP | Nu.nl