Van onderhandelingen met wereldleidsters naar een onderhandeling met je dochter over hoe laat ze thuis mag komen. Naast het werk dat Koningin Máxima doet, is ze ook moeder. Ze doet er alles aan om een zo normaal mogelijke moeder te blijven voor haar drie dochters.

‘Het mag alleen van mij, als het ook van papa mag. Dat is het punt’, aldus Koningin Máxima.

Máxima maakt muziek met dochters

Terwijl Máxima aanwezig was bij de ondertekening van het Muziekakkoord in Helmond (november jongstleden), sprak RTL Nieuws de koningin over de rol van muziek in haar eigen leven. Máxima zet zich namelijk al jaren in voor beter muziekonderwijs op scholen en besprak haar liefde voor muziek al vaker. En die liefde voor muziek wilt ze haar dochters ook meegeven: zo zingt de koningin regelmatig in Huis ten Bosch met haar drie dochters- Amalia, Alexia en Ariane- en bespelen alle drie de prinsesjes een instrument. ‘Alle meisjes doen aan muziek. We zingen ook heel veel samen. We maken heel veel plezier, dat is ook belangrijk.’ Lachend vertelt de koningin ook dat man en vader Willem-Alexander maar al te graag naar het viertal luistert, terwijl de dames de sterren van de hemel zingen.

Lievelingsmuziek

Het mooiste aan muziek noemt Máxima de diversiteit in genres: ‘Van klassiek tot reggae tot pop. Eigenlijk heb ik geen lievelingsmuziek. De diversiteit is heel sterk en mooi om aan andere mensen mee te geven,’ en dat doet de koningin dus volop met haar inzet voor beter muziekonderwijs op scholen.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders | Flaironline.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.