Prinses Margriet en Jan Smit hebben een werkbezoek gebracht aan SOS Kinderdorpen in Libanon. "Heftig om van zo dichtbij mee te maken," zegt Jan over de heftige trip die twee dagen duurde. 

Lees ook: Jan Smit brengt romantische ode aan zijn vrouw Liza

Twee projecten

De prinses en zanger konden met eigen ogen zien wat voor werk SOS Kinderdorpen in Libanon doet. Ze bezochten twee projecten voor kindvluchtelingen. Het was een indrukwekkende ervaring voor Margriet en Jan.

Geraakt

Via Instagram laat de zanger weten dat hij geraakt is tijdens de trip: "‪Samen met Prinses Margriet ben ik in Libanon voor @SOSKinderdorpen, waar we oa een vluchtelingenkamp hebben bezocht. Heftig om van zo dichtbij mee te maken!‬". Margriet benadrukt het belang van het werk dat SOS Kinderdorpen doet: "SOS Kinderdorpen biedt hier psychosociale zorg en medische zorg aan de kinderen en er zijn caseworkers die met de families werken. Er wordt volledige zorg geboden. Zonder dat zou ik niet weten wat er van ze terecht moet komen."

Ghana

Het is niet de eerste keer dat de prinses en zanger samen op stap waren. Margriet is al sinds 1984 beschermvrouwe van de organisatie en Jan Smit al 20 jaar ambassadeur van SOS Kinderdorpen. In 2014 bezochten de twee een project in Ghana. 

 

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmitcom) op

 

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmitcom) op

 

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmitcom) op

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

Prinses Diana stond heel graag voor de camera van Patrick Demarchelier. Maar nu ligt de fotograaf onder vuur; hij wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. 

Beschuldigingen

Patrick Demarchelier heeft een aantal wereldberoemde portretten van Diana gemaakt. Maar nu claimt een ex-assistent dat de fotograaf haar lastigviel op negentienjarige leeftijd. Ze ging erop in omdat ze bang was om haar baan te verliezen. Patrick zou ook andere modellen bij de borsten hebben gegrepen volgens The Boston Globe. "Ik herinner me veel fotoshoots met tienermodellen, waarbij Patrick zijn medewerkers naar huis stuurde, en we ‘s anderendaags naaktfoto’s van de meisjes aantroffen in de donkere kamer," vertelt de ex-assistente. De fotograaf ontkent de beschuldigingen in alle toonaarden.

 

#diana in @britishvogue editor #annaharvey hair by @sammcknight1 makeup by @marygreenwell

Een bericht gedeeld door Patrick Demarchelier (@patrickdemarchelier) op

Beeld: ANP

Over iets minder dan twee maanden is Kate Middleton uitgerekend van haar derde kindje. Het stel heeft al twee kinderen. Op 22 juli 2013 kregen ze George, op 2 mei 2015 gevolgd door Charlotte. 

In het Verenigd Koninkrijk rennen de mensen al massaal naar de wedkantoren om in te zetten op het geslacht, gewicht en de naam van de baby van Kate en William. Bizar. Het wedkantoor Paddy Power heeft zelfs alle weddenschappen tijdelijk on hold gezet. Dit omdat de meerderheid namelijk al zijn geld inzet op de naam Mary. Zal dit dan de naam worden van het derde kindje van Kate en William? 

Mary

Mary is een van de middelste namen van Koningin Elizabeth en het was ook haar grootmoeders naam, Queen Mary, getrouwd met George V.

Beeld: ANP | Bron: Elle