Prinses Margriet en Jan Smit hebben een werkbezoek gebracht aan SOS Kinderdorpen in Libanon. "Heftig om van zo dichtbij mee te maken," zegt Jan over de heftige trip die twee dagen duurde. 

Lees ook: Jan Smit brengt romantische ode aan zijn vrouw Liza

Twee projecten

De prinses en zanger konden met eigen ogen zien wat voor werk SOS Kinderdorpen in Libanon doet. Ze bezochten twee projecten voor kindvluchtelingen. Het was een indrukwekkende ervaring voor Margriet en Jan.

Geraakt

Via Instagram laat de zanger weten dat hij geraakt is tijdens de trip: "‪Samen met Prinses Margriet ben ik in Libanon voor @SOSKinderdorpen, waar we oa een vluchtelingenkamp hebben bezocht. Heftig om van zo dichtbij mee te maken!‬". Margriet benadrukt het belang van het werk dat SOS Kinderdorpen doet: "SOS Kinderdorpen biedt hier psychosociale zorg en medische zorg aan de kinderen en er zijn caseworkers die met de families werken. Er wordt volledige zorg geboden. Zonder dat zou ik niet weten wat er van ze terecht moet komen."

Ghana

Het is niet de eerste keer dat de prinses en zanger samen op stap waren. Margriet is al sinds 1984 beschermvrouwe van de organisatie en Jan Smit al 20 jaar ambassadeur van SOS Kinderdorpen. In 2014 bezochten de twee een project in Ghana. 

 

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmitcom) op

 

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmitcom) op

 

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmitcom) op

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders

Dat Meghan Markle heus niet alleen maar voor onbetaalbare kledingstukken gaat, liet de hertogin gisteren maar weer eens zien. Markle verscheen namelijk gewoon in een 'H&M'-tje tijdens een bezoek aan een van haar liefdadigheidsinstellingen. 

Ze ging langs bij Mayhew, een organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn. Meghan is een echte dierenliefhebber, dus het is niet zo gek dat dit één van haar patronages is. Ze pakte dan ook spontaan een Jack Russell-terriër op en begon het beestje te knuffelen. Helaas kan ze de viervoeter zelf niet mee naar huis nemen, omdat ze volgens Markle hun handen al vol gaan hebben aan de baby.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Elle | Beeld: ANP

Onze koningin heeft vele talenten. Niet alleen zet Máxima zich in voor verschillende goede doelen, ook ging ze viral met haar soepele heupjes tijdens een concert. En nu blijkt dat ze nog veel meer in huis heeft.

Voor haar goede doel 'Méér Muziek In De Klas' schittert ze in een promotievideo. Niet zo gek, aangezien Máxima de erevoorzitter is van deze stichting. Wél verrassend is dat onze koningin hier haar acteertalenten laat zien. En wat doet ze dat goed!

Actrice

Okay, eerlijk: ze speelt zichzelf in het filmpje. Je moet heel goed kijken, want de 'doorbraak' van Máxima als actrice is maar heel kort te zien. De kinderen bellen aan bij villa Eikenhorst en daar doet onze koningin open. Zullen we haar vaker wat kleine rolletjes gaan zien spelen?

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: ANP