Prins Amalia draagt tijdens haar eerste Prinsjesdag in haar functie als Prinses van Oranje een donkergroene japon van voile. Daarbij draagt de 18-jarige een hoed uit de collectie van haar moeder Máxima.

De koningin koos voor een ijsgrijze japonmantel met een wikkelsjaal, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst.

De tekst gaat verder onder de foto.

Article continues after the ad

Hoedjes

Máxima combineert de grijze jurk met een bijpassende hoed. De stof is gemaakt van gerecycled materiaal. De koningin draagt op haar jurk het Ordelint en de Ster van het Grootkruis der Orde van de Nederlandse Leeuw. Koning Willem-Alexander draagt het draaginsigne Ridder Militaire Willems-Orde op een jacquet met grijs vest. Prinses Amalia zorgt met haar donkergroene japon voor kleur. De Prinses van Oranje draagt het Ordelint en de ster van het Grootkruis der Orde van de Nederlandse Leeuw.

De tekst gaat verder onder de foto.

Laurentien en Constantijn 

Prinses Laurentien koos voor Prinsjesdag een lichtroze japon gemaakt van crêpe cady en een hoed versierd met een zijden bloem. Volgens modekenner Josine Droogendijk gaat het om een jurk van Hardies. Op de jurk draagt Laurentien de versierselen behorende bij het Grootkruis in de Huisorde van Oranje. Prins Constantijn draagt de bouton van het Grootkruis der Orde van de Nederlandse Leeuw.

 

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.