De Britse prins Harry heeft zich na de openingsceremonie van de Invictus Games laten interviewen door kinderen van het #Vteam. De elfjarige Sophia en Jay van 12 mochten de royal enkele vragen stellen.

Een unieke gebeurtenis, want Harry en zijn vrouw Meghan geven maar zelden interviews.

Wens voor kinderen

De prins hoopt dat zijn kinderen Archie en Lillibet opgroeien in een betere en eerlijke wereld. Dat was het antwoord van Harry op de vraag van Sophia wat hij wenste voor zijn kinderen. 'Dat wordt niet makkelijk', zei hij tegen de jonge verslaggevers. Harry zei alles op alles te zetten om te proberen de wereld beter te maken voor komende generaties.

Betere wereld

Harry noemde het streven naar een betere wereld voor kinderen 'onze verantwoordelijkheid'. Mensen zouden volgens de royal geen kinderen op de wereld moeten zetten zonder te streven naar een betere en veiligere wereld.

Article continues after the ad

Jongeren

De royal maakte tijd vrij voor de kinderen van het #Vteam omdat hij het belangrijk vindt dat juist de jeugd wordt betrokken bij de Invictus Games. 'Jullie zijn de volgende generatie. Jullie weten dat het erom gaat dat je anderen helpt. Aardig zijn voor elkaar', zei hij. Harry zou het zonde vinden als jongeren niet betrokken waren bij het door hem in het leven geroepen sportevenement voor mentaal en fysiek gewonde militairen.

Het #Vteam is een groep van Nederlandse kinderen en jongeren die zich inzetten voor vriendschap, vrede en vrijheid.

Bron en beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.