Net nu de prinselijke familie in Monaco al een tijdje zonder schandalen door het leven gaat, zorgt de Franse aristocraat Louis de Causans voor enorme reuring. De Causans zegt dat híj vorst van Monaco zou moeten zijn in plaats van prins Albert. Geen troon? Dán 351 miljoen euro schadevergoeding!

Zijn huwelijk met prinses Charlène lijkt gelukkiger dan ooit, zussen prinses Caroline en prinses Stéphanie zijn zichtbaar tevreden met hun eigen leven en in Monaco reilt en zeilt alles zoals gewenst. Prins Albert II zou ’s avonds met een gerust hart moeten kunnen gaan slapen. Maar een Franse aristocraat gooit roet in het eten. Louis de Causans zegt dat híj eigenlijk vorst van Monaco zou moeten zijn in plaats van Albert. En hij laat het er niet bij zitten...

Verre geschiedenis

De geschiedenis van de Grimaldi’s gaat ver terug. In 1297 verovert Lanfranco Grimaldi het fort op de rots van Monaco, dat op dat moment in handen is van kolonisten uit Genua. De rots is een zeer gewilde strategische plek in die tijd, en velen hebben zich er al verschanst. Maar Lanfranco heeft er zijn zinnen op gezet, en hij vermomt zich op de avond van 8 januari samen met zijn broer Raniero Grimaldi als monnik (in het Italiaans ‘Monaco’). Voor de monniken wordt zonder problemen de poort opengedaan. Maar zodra ze zijn binnengelaten, halen Lanfranco en Raniero grote zwaarden onder hun pijen vandaan en vermoorden de soldaten. De verovering van het fort gaat met veel geweld en bloedvergieten gepaard. Lanfranco wordt heerser van de rots en de geschiedenis van de Grimaldi-familie in Monaco begint. Als twee trotse monniken, de zwaarden hooggeheven, staan Lanfranco en zijn broer nog steeds op het wapen van Monaco.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 42 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Gettyimages