Máxima moet de komende periode rust houden, officieel ‘waarschijnlijk’ door een darminfectie. Zou er niet meer aan de hand zijn? De oplopende druk om openheid van zaken over de rol van haar vader Jorge Zorreguieta binnen het hoofdpijndossier van Transavia-vlieger Julio Poch, moet de koningin veel stress bezorgen...

Het gaat niet goed met koningin Máxima. Ze heeft ‘waarschijnlijk een darminfectie’ en moet de komende tijd thuis rust houden, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Om die reden moest ze haar reis naar Tanzania afzeggen, die gepland stond voor 6 en 7 november. Doktoren vermoeden een darminfectie, naar aanleiding van de klachten die ze heeft. Ze moet nog meer onderzoeken ondergaan om dat te bevestigen.

Stress

Hoe erg de mogelijke infectie is en hoelang de koningin rust moet houden, is niet bekend. Op Gezondheidsnet.nl wordt stress als oorzaak genoemd; door een overvloed aan stresshormonen ‘raken buik en darmen dan totaal van slag’. Naast darmkrampen, diarree of juist obstipatie en winderigheid kan er een ‘zeurende, vage buikpijn’ optreden. Vooral dat laatste zou op Máxima van toepassing kunnen zijn, omdat het perscommuniqué spreekt van een tussendiagnose die past bij kennelijk lastig traceerbare fysieke oorzaken. Dat de koningin momenteel bovenop haar toch al drukke koninklijke en sociale leven stress ervaart, zou goed kunnen: er dreigt een onderzoek te komen naar de mogelijke rol van haar inmiddels overleden vader Jorge Zorreguieta binnen het hoofdpijndossier rond Transavia-vlieger Julio Poch. 

Lees het heel verhaal in Story. Editie 45 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP