Het duurt niet lang meer voordat het eindelijk zover is: het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle. Natuurlijk wordt er een hoop gespeculeerd over alle details van de koninklijke bruiloft, zoals de jurk die Meghan gaat dragen. Kenners denken al zeker te weten wie de ontwerper van haar trouwjurk is.

Er wordt gedacht dat modehuis Erdem de jurk van de toekomstige prinses gaat ontwerpen. Meghan is vaker gespot in de ontwerpen van het modehuis en de stijl en achtergrond van het merk sluiten goed aan bij haar persoonlijke smaak en leven.

Canadees-Turks

Ontwerper Erdem Moralioglu (31) is een Canadees-Turkse ontwerper met een Britse moeder en wiens modehuis nu in Londen gevestigd is. Gezien Meghan een zwarte moeder en blanke vader heeft en een hele tijd heeft gewoond in het Canadese Toronto voor de serie Suits, past de ontwerper goed bij haar achtergrond. 

Klassiek

Daarnaast past de stijl van Erdem, die zowel romantisch als klassiek is, goed bij Meghan. Er wordt dan ook verwacht dat de voormalige actrice kiest voor een vrij klassieke jurk, maar die toch enigszins gewaagd is. Erdem staat bekend om het gebruik van hoge neklijnen, lange mouwen, bloemenprints en tule.

Article continues after the ad

Kate Middleton

Ook toekomstige schoonzus Kate Middleton is fan van Erdem. Zo droeg de prinses al meerdere keren ontwerpen van het modehuis naar officiële gelegenheden.

Waarschijnlijk moeten we tot op het laatste moment wachten voordat we erachter komen wie Meghan's trouwjurk heeft ontworpen. Bij de bruiloft van prins William en Kate werd de ontwerper ook pas bekend gemaakt toen ze uit de auto stapte voor Westminster Abbey. Haar jurk kwam toentertijd van modehuis Alexander McQueen.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Bron: Vogue | Beeld: ANP, Getty