De wittebroodsweken van Meghan, de kersverse hertogin van Sussex, zijn wat de Britse tabloids betreft voorbij. Als ze voor de Amerikaanse echtgenote van prins Harry al hebben bestaan. Er gaat namelijk geen week voorbij of de kranten voeren een familielid van Meghan op die doorgaans geen vriendelijk woord over heeft voor de in hun ogen 'snobistische, arrogante en omhoog gevallen actrice'.

Tabloids

Kennelijk vinden die verhalen gretig aftrek bij het lezerspubliek van bladen als The Sun, Daily Mirror en Mail on Sunday. Zondag werd wat dat betreft een voorlopig dieptepunt - of hoogtepunt, gezien de aandacht die het verhaal kreeg - bereikt met een uitvoerig en explosief interview met Meghans vader Thomas Markle. Die had in de aanloop naar de bruiloft in mei al een aantal keer voor commotie gezorgd, maar hij deed er nu, al dan niet aangespoord door Mail on Sunday, nog een paar scheppen bovenop.

Moddergooien

Hij liet geen spaan heel van zijn dochter die het zonder zijn hulp nooit tot 'duchess' had kunnen schoppen. Ondertussen schoffeerde hij ook de koninklijke familie, de staf van Kensington Palace, schoonzoon Harry en riep hij de geest op van wijlen prinses Diana, hoewel hij haar nooit heeft gekend en ook niet veel van haar weet. Maar de interviewers zullen hem zeker hebben bijgeschoold, zodat twee artikelen mogelijk waren. Eén waarin Thomas zei dat Diana zijn uitsluiting door Meghan en Harry nooit goed gevonden zou hebben en één waarin de krant zegt dat Thomas het door het aanroepen van Diana wel voorgoed verbruid zal hebben bij Harry.

Protocol

Wanneer de familie van Meghan de tabloids niet van ammunitie voorziet - halfzus Samantha zal de komende dagen vast om een reactie worden gevraagd op de giftige uitlatingen van haar vader - dan zijn er wel artikelen waarin elk handgebaar en elk kledingstuk van de hertogin tegen het licht worden gehouden. Meestal is er wel iets dat indruist tegen het vermeende protocol: over elkaar geslagen benen, te wijde blouse, de hand van Harry vast houden of te lang praten met kinderen. Ze is tenslotte ook maar een Amerikaanse en die snapt er daarom niets van, zo is de teneur van de bladen. Afgelopen week werd ze al vergeleken met Wallis Simpson, de tweemaal gescheiden Amerikaanse die in 1937 trouwde met de om haar afgetreden Edward VIII. Erger kan niet in Britse ogen.

Geen reactie

Meghan en Harry ondertussen houden wijselijk hun mond. Buckingham Palace en Kensington Palace gaven geen reacties op het interview van Thomas Markle, en ze zullen het hertogelijk paar ook aanraden niks te zeggen. Ze zouden anders het vuurtje alleen maar opstoken, precies waarop de tabloids hopen. Contact opnemen met de verontwaardigde familieleden heeft ook weinig zin. Thomas heeft eerder al laten blijken de inhoud van gesprekken met dochter en schoonzoon in een oogwenk te delen met de eerste de beste journalist die bij hem in Mexico aanklopt.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

Tijdens de recente Australië-reis die zij en echtgenoot prins Harry maakten, veroverde Meghan alle harten. Thuis stond haar echter een koude douche te wachten. Op televisie werd de hertogin van Sussex uitgemaakt voor narcist en niet loyaal. En dat is niet de eerste keer dat Meghan wordt afgebrand. Wat is er waar van al die kritiek? 

Hadden haar voormalige beste vriendin, vader, halfzus en halfbroer geen goed woord voor haar over, ook lady Colin Campbell en talkshowpresentator Piers Morgan branden Meghan Markle volledig af. De echtgenote van prins Harry was onderwerp van gesprek in het programma Good Morning Britain. Gast lady Colin Campbell zei over haar: ‘Ze is gezakt in mijn waardering. Eerst schatte ik haar hoog in, maar de manier waarop ze met haar familie omgaat is afgrijselijk. Ik hoop voor haar en voor de monarchie dat ze zal besluiten hen wat meer te omarmen.’ Presentator Piers reageerde met: ‘Ik weet hoe het is om door Meghan te worden afgekapt. Anderhalf jaar konden we het samen heel goed vinden en toen verbrak ze van de ene dag op de andere alle contacten. Dat lijkt een bekend patroon van haar te zijn. Als iemand een potentieel probleem is voor bepaalde... aspiraties, sluit ze hem of haar buiten.’ Het was niet voor het eerst dat de twee Meghan bekritiseerden. Eerder vertelde lady Colin Campbell aan The Daily Beast dat de vrienden van Harry helemaal niet met Meghan overweg kunnen.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 46 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP

In de al jaren durende strijd van Delphine Boël om oud-koning Albert van België ertoe te bewegen haar als zijn dochter te erkennen, is een doorbraak bereikt. Het Hof van Beroep in Brussel heeft beslist dat Albert een DNA-test moet ondergaan. Het is echter de vraag of Albert zich daarbij neerlegt...

Voor veel Belgen is het niet de vraag óf oud-koning Albert (84) de vader is van Delphine Boël, maar wanneer hij dat eindelijk moet toegeven. De 50-jarige Delphine probeert al ruim vijf jaar via de rechter een DNA-test af te dwingen bij Albert, waaruit moet blijken of hij haar biologische vader is. Delphine zelf twijfelt daar niet aan, want haar moeder Sybille de Selys Longchamps zegt zéker te weten dat Albert Delphines vader is. Delphine zou in 1968 zijn geboren uit de geheime relatie die (toen nog) prins Albert had met de acht jaar jongere barones. Het huwelijk van Albert en Paola, dat toen al drie kinderen had voortgebracht – de huidige koning Filip, prinses Astrid en prins Laurent – verkeerde destijds in een crisis en Albert zou er een geheim liefdesleven én tweede gezin op na gehouden hebben. Sybille vertelde na Alberts aftreden in een tv-documentaire: ‘Het is een liefdesverhaal dat uiteindelijk acht- tien jaar heeft geduurd. Hij (Albert – red.) heeft gezegd dat hij van mij hield.’

Enorme klap

Over de geboorte van Delphine zei ze: ‘Hij was niet in de verloskamer, omdat hij wilde vermijden dat zijn buitenechtelijke relatie zou uitlekken. Maar via een tussenpersoon werd Albert tot in detail op de hoogte gehouden...’ Albert zou zo gelukkig geweest zijn met Sybille en Delphine, dat hij van Paola wilde scheiden. Maar uiteindelijk besloten Albert en Paola hun huwelijk nog een kans te geven, en ze wisten hun relatie nieuw leven in te blazen. Albert nam in 1984 afscheid van zijn minnares en hun vermeende buitenechtelijke dochter. Voor Delphine was dat destijds een enorme klap; op haar zeventiende ging ze zelfs bijna ten onder aan anorexia. Toen Delphine Albert jaren later benaderde, maakte hij onomwonden duidelijk geen contact met haar te wensen. ‘Ik wil niets meer over je horen! Je bent mijn dochter niet!’

Dit artikel komt uit Story. Editie 46 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages