Een stoere acties destijds van prinses Amalia. De oudste dochter van Willem-Alexander en Máxima laat in een brief aan demissionair premier weten Rutte weten af te zien van haar toelage.

Een keuze waar haar ouders volledig achterstaan.

'Fantastische brief'

'Ze heeft dit heel lang met ons overlegd en alles met ons besproken. Ze heeft uiteindelijk een fantastische brief geschreven waar wij als ouders volledig achterstaan. Wij steunen haar echt volledig', aldus de koning.

Anderhalf miljoen euro

De prinses maakte vorige maand bekend dat zij de ongeveer 1,5 miljoen euro die ze per jaar vanaf haar 18e verjaardag zou krijgen, gaat terugstorten tot het einde van haar studie. Ze wil geen onkostenvergoeding omdat 'ik in mijn functie als Prinses van Oranje geen hoge kosten hoef te maken'. 

Article continues after the ad

Tussenjaar voor de prinses

Amalia slaagde deze week voor het gymnasium. Aan demissionair premier Mark Rutte schreef ze dat ze na een 'gap year' gaat studeren. In haar brief licht ze haar keuze toe: 'Ik vind dat ongemakkelijk zolang ik daar weinig als tegenprestatie tegenover kan stellen en andere studenten het zo moeilijk hebben, zeker in deze onzekere corona-tijd.'

Bron: RTL Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.