Het kan niet anders of het onnozele vakantiegeblunder van Willem-Alexander heeft zijn moeder Beatrix doen tandenknarsen. Voor zulk eigenzinnig jetsetgedrag heeft zij zelf altijd gewaakt. De koning zal een hartig gesprek met haar tegemoet kunnen zien...

Terwijl Nederland met klem werd gevraagd thuis te blijven om de angstaanjagende stijging van het aantal coronabesmettingen in te dammen, besloot onze koning boven zijn eigen volk te gaan staan en zelf doodleuk van de zon te gaan genieten in zijn miljoenenvilla in Griekenland. Het koningspaar heeft inmiddels hun excuses aangeboden via een videoboodschap op Instagram.

Meer fouten

Terwijl premier Mark Rutte onder hoogspanning staat om het land overeind te houden, was hij het afgelopen weekend vooral bezig de blunders van de koning recht te praten. Maar nog geen uur terug op Nederlandse bodem ging Willem-Alexander opnieuw in de fout. Bij de terugkeer op Huis ten Bosch droeg zijn complete gezin – plus de chauffeur en een beveiliger – in de auto een mondkapje... behalve de koning! En er is méér slecht nieuws te melden wat betreft de Griekenlandreis. Het heeft er namelijk de schijn van dat men wel degelijk van tevoren wist dat er de nodige ophef zou ontstaan over de vakantieplannen en heeft geprobeerd het vertrek van het regeringsvliegtuig PH-GOV te verdoezelen. Dat vertelt luchtvaartjournalist Menno Swart, degene die de zaak vorige week aan het rollen bracht.

Nachtmerrie

Wat daarvan waar moge zijn, de populariteit van de koning lijkt zich inmiddels reeds in een vrije val te bevinden. Waar hij zich weinig aantrekt van zijn onderdanen, vreest de koning de mening van één landgenote wel: zijn eigen moeder, oud-vorstin Beatrix. De prinses zal op de tweezits op haar kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche welhaast tandenknarsend hebben toegezien hoe haar oudste zoon een belangrijke component van zijn strakke opvoeding tot koning (véíns in elk geval bescheidenheid) negeerde. Dat Willem-Alexander binnen zo’n korte tijd voor het ene na het andere schandaal zorgt, is een nachtmerrie voor Beatrix.

Article continues after the ad

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Editie 43 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.