Koning Willem-Alexander gaat volgende week na een zomervakantie van ruim zes weken weer aan de slag. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft woensdag in elk geval het eerste openbare optreden van de koning aangekondigd: de opening op 4 september van het nieuwe radar- en trainingsgebouw Polaris van Luchtverkeersleiding Nederland op Schiphol-Oost.

Een mooie klus voor de zelf als piloot voor KLM actieve koning, die na de openingshandeling onder meer een kijkje kan nemen bij de torensimulator en kennis kan maken met verschillende onderdelen van de training van luchtverkeersleiders. Met luchtverkeersleiders heeft hij ook regelmatig te maken, zodat hij het ook interessant zal vinden om met betrokkenen te praten over ontwikkelingen op hun werkgebied.

Luchtverkeer

In Polaris wordt het nieuwe luchtverkeersleidingssysteem iCAS opgebouwd, en daar zijn ook de opleidingen en trainingen van luchtverkeersleiders voor zowel de burger- als de militaire luchtvaart gehuisvest. Met de torensimulator kan een 3D en 360 graden projectie worden gemaakt vanuit alle verkeersstorens in Nederland.

Herdenking

Koning Willem-Alexander heeft tijdens zijn op 17 juli begonnen vakantie overigens wel gewoon wetten en koninklijke besluiten ondertekend, en is op 15 augustus ook overgekomen voor de herdenking van de capitulatie van Japan en het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Article continues after the ad

Bron: ANP | Beeld: Edwin Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.