Prins William en zijn vrouw Catherine zijn ondanks waarschuwingen van de Schotse overheid vorige maand toch naar Schotland afgereisd. Dat blijkt uit e-mails van overheidsmedewerkers die Britse media in handen hebben.

De Cambridges werden van te voren door onder meer het kantoor van premier Nicola Sturgeon verzocht niet langs te komen omdat Schotten juist werden opgeroepen niet-noodzakelijke reizen te vermijden. Op het moment dat de e-mails werden verstuurd golden nog geen restricties, maar toen William en Catherine op 7 december in Edinburgh arriveerden waren enkel noodzakelijke reizen over de grens toegestaan.

Article continues after the ad

Kritisch

Verschillende Schotse politici waren destijds al kritisch dat het koppel tijdens hun driedaagse reis naast Schotland ook stopte op locaties in Engeland en Wales om frontliniewerkers te bedanken. Zo vroegen sommigen zich onder meer af of de reis wel gezien kon worden als werk en als noodzakelijk.

Te groot gezelschap

William en Catherine kregen vorige maand ook al kritiek op een bezoek aan prins Edward en zijn vrouw Sophie. Het stel hield zich op dat moment niet aan de geldende coronaregels en maakte met een te groot gezelschap buiten een wandeling.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.