Zaterdag 19 mei a.s. is het zover: het Brits/Amerikaanse sprookjeshuwelijk tussen Prins Harry en actrice Meghan Markle. Om alvast een beetje in de stemming te komen zendt TLC aan de vooravond de documentaire uit When Harry Met Meghan: A Royal Engagement. Deze documentaire laat de wereld kennismaken met het aanstaande lid van de Britse Royal Family die tot voor kort vooral bekend was met haar rol in de televisieserie Suits (een rol die ze inmiddels heeft neergelegd). 

A Royal Engagementpraat met de beste vrienden en vriendinnen van Meghan en met haar halfzus Samantha. Zij vertellen wie Meghan precies is en gaan ook in op de negatieve manier waarop Meghan in sommige tabloids werd neergezet: als een gescheiden biraciale vrouw afkomstig uit een arme wijk van Amerika die nu opklimt naar de elite. “Dat is zo ver van de waarheid”, aldus haar halfzus die met haar opgroeide in een heel normaal upper middle class gezin in Californië, waarna Meghan op eigen kracht uitgroeide tot topactrice. De documentaire vertelt ook hoe Harry en Meghan elkaar ontmoet hebben en hoe ze lang hun relatie uit de media wisten te houden. Inmiddels weet de hele wereld ervan. En de hele wereld zal straks ook toekijken hoe de populaire zoon van Lady Diana in het huwelijk treedt met Meghan Markle. Een modern sprookjeshuwelijk waar nog lang over nagepraat zal worden. When Harry Met Meghan: A Royal Engagement is op vrijdag 18 mei om 21:00 uur te zien bij TLC.

Verrassend

Hoewel het al een tijd in de lucht hing, was de aankondiging van het huwelijk tussen Harry en Meghan (in november 2017) toch verrassend te noemen. Waar leden van het koninklijk huis doorgaans trouwen met aristocraten of andere prinsen en prinsessen, trouwt Harry nu met een vrouw die niet alleen uit een ander land komt en uit een ‘burgerlijk’ milieu, maar ook nog eens gescheiden is en dochter van een Afro-Afrikaanse moeder. Het is op zijn minst anders dan wat de meeste royalty-watchers hadden verwacht. Aan de andere kant is Harry altijd een prins geweest die zijn eigen koers vaart. Zo wilde hij per se in het leger in Afghanistan dienen, terwijl dat een hoog veiligheidsrisico met zich meebracht.

Overeenkomsten

Toch zijn er ook overeenkomsten tussen Harry en Meghan, blijkt uit de documentaire. Beiden hadden ouders die in scheiding lagen en beiden volgden een privéschool. Voor Harry was dat het prestigieuze Eton, voor Meghan een Katholieke Highschool, betaald door haar vader die een goede baan had als lichttechnicus bij Amerikaanse televisieseries, waaronder de destijds populaire sitcom Married with Children. Dat was ook de omgeving waarin Meghan opgroeide. Ze was geregeld op de set te vinden en het is dan uiteindelijk niet verbazingwekkend dat ze zelf actrice werd.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: ANP 

Donderdagochtend heeft er zich een drama afgespeeld in Oss. Een bakfiets met kinderen is aangereden door een trein. Vier kinderen zijn hierbij om het leven gekomen.

Tijdens een bezoek aan Drachten heeft Maxima gereageerd op het drama. Ze betuigt medeleven aan de slachtoffers en nabestaanden van het ongeluk. “Onze gedachten gaan uit naar alle families die hun kinderen hebben verloren door een verschrikkelijk ongeluk in Oss”, aldus de koningin. Ze voegt eraan toe dat zij en koning Willem-Alexander enorm meeleven. “We hebben geen woorden.”

Ook Rutte heeft gereageerd: 'Diep geraakt door het ontzettend verdrietige nieuws uit Oss waar vier jonge kinderen om het leven zijn gekomen bij een afschuwelijk ongeluk. Ik wens alle betrokkenen veel sterkte toe met dit zware verlies' schrijft hij op Twitter.

 


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: LINDAnieuws.nl | Beeld: ANP

Meghan Markle heeft haar passie voor eten en koken ingezet voor het goede doel. Samen met het goede doel Hubb Community Kitchen maakt ze een kookboek waarmee geld wordt opgehaald voor de slachtoffers van de brand in de Grenfell Tower in Londen vorig jaar. 

Het boek Together: Our Community Kitchen is gemaakt in samenwerking met het goede doel Hubb Community Kitchen. Meghan is al sinds begin het van dit jaar verbonden aan dit goede doel. Ze kwam erachter dat de keuken maar twee dagen per week open was, omdat er niet genoeg geld was om deze dagelijks draaiende te houden. 

Liefde

Veel overlevenden van de brand in Londen vorig jaar, wonen nog in hotels waar geen gelegenheid is om te koken. Daarvoor werd de ‘Hubb Community Kitchen’ opgericht. ‘Hubb’ betekent ‘liefde’ in het Arabisch en is een plaats waar de slachtoffers samen en voor elkaar koken. In het kookboek komen vijftig recepten te staan, waaronder drie van Meghan zelf. Ter gelegenheid van de lancering van het nieuwe boek, zal Meghan samen met een paar vrouwen van het goede doel een paar recepten uit het boek bereiden in Kensington Palace. Het boek is vanaf 28 september te verkrijgen. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Vogue | Beeld: Getty images