Zaterdag 19 mei a.s. is het zover: het Brits/Amerikaanse sprookjeshuwelijk tussen Prins Harry en actrice Meghan Markle. Om alvast een beetje in de stemming te komen zendt TLC aan de vooravond de documentaire uit When Harry Met Meghan: A Royal Engagement. Deze documentaire laat de wereld kennismaken met het aanstaande lid van de Britse Royal Family die tot voor kort vooral bekend was met haar rol in de televisieserie Suits (een rol die ze inmiddels heeft neergelegd). 

More content below the advertising

A Royal Engagementpraat met de beste vrienden en vriendinnen van Meghan en met haar halfzus Samantha. Zij vertellen wie Meghan precies is en gaan ook in op de negatieve manier waarop Meghan in sommige tabloids werd neergezet: als een gescheiden biraciale vrouw afkomstig uit een arme wijk van Amerika die nu opklimt naar de elite. “Dat is zo ver van de waarheid”, aldus haar halfzus die met haar opgroeide in een heel normaal upper middle class gezin in Californië, waarna Meghan op eigen kracht uitgroeide tot topactrice. De documentaire vertelt ook hoe Harry en Meghan elkaar ontmoet hebben en hoe ze lang hun relatie uit de media wisten te houden. Inmiddels weet de hele wereld ervan. En de hele wereld zal straks ook toekijken hoe de populaire zoon van Lady Diana in het huwelijk treedt met Meghan Markle. Een modern sprookjeshuwelijk waar nog lang over nagepraat zal worden. When Harry Met Meghan: A Royal Engagement is op vrijdag 18 mei om 21:00 uur te zien bij TLC.

Verrassend

Hoewel het al een tijd in de lucht hing, was de aankondiging van het huwelijk tussen Harry en Meghan (in november 2017) toch verrassend te noemen. Waar leden van het koninklijk huis doorgaans trouwen met aristocraten of andere prinsen en prinsessen, trouwt Harry nu met een vrouw die niet alleen uit een ander land komt en uit een ‘burgerlijk’ milieu, maar ook nog eens gescheiden is en dochter van een Afro-Afrikaanse moeder. Het is op zijn minst anders dan wat de meeste royalty-watchers hadden verwacht. Aan de andere kant is Harry altijd een prins geweest die zijn eigen koers vaart. Zo wilde hij per se in het leger in Afghanistan dienen, terwijl dat een hoog veiligheidsrisico met zich meebracht.

Overeenkomsten

Toch zijn er ook overeenkomsten tussen Harry en Meghan, blijkt uit de documentaire. Beiden hadden ouders die in scheiding lagen en beiden volgden een privéschool. Voor Harry was dat het prestigieuze Eton, voor Meghan een Katholieke Highschool, betaald door haar vader die een goede baan had als lichttechnicus bij Amerikaanse televisieseries, waaronder de destijds populaire sitcom Married with Children. Dat was ook de omgeving waarin Meghan opgroeide. Ze was geregeld op de set te vinden en het is dan uiteindelijk niet verbazingwekkend dat ze zelf actrice werd.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: ANP 

Prinses Charlotte, dochter van de Britse prins William en hertogin Kate, is pas drie jaar oud, maar helpt net als grote broer George haar moeder graag met koken. Zo leren de kinderen natuurlijk ook allerlei nieuwe smaken kennen. Kate verklapte onlangs tijdens een werkbezoek dat Charlotte dol is op olijven. Niet het typische eten dat een peuter lekker vindt, dus nu al een fijnproever!

More content below the advertising

Lees alle verhalen in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Hollandse Hoogte

Binnenkort komt er een grote verandering in het Britse koningshuis. Zo hebben prins William en prins Harry besloten hun hofhouding op te splitsen. Dat hadden de broers al afgesproken voordat Harry trouwde met Meghan Markle in mei vorig jaar, weet The Sunday Times.

De opsplitsing van de tot nu toe gezamenlijke hofhouding gebeurt al binnen enkele weken, nog voordat Harry vader wordt van zijn eerste kindje. 

More content below the advertising

Grotere verantwoordelijkheden

De reden voor de opsplitsing zouden de grote verschillen zijn in de verantwoordelijkheden en werkzaamheden van de prinsen. En die verschillen worden alsmaar groter doordat William, de hertog van Cambridge, zich steeds meer gaat bezighouden met zijn taken als toekomstig staatshoofd. Volgens The Sunday Times heeft prins Charles de opsplitsing goedgekeurd, met als voorwaarde dat het geen extra kosten oplevert. 

Verhuizing

Een andere reden voor de opsplitsing is het feit dat Harry en Meghan binnenkort verhuizen naar Frogmore Cottage in Windsor. Nu woont het koninklijke stel nog naast William in Kate in Kensington Palace. Hun kantoor blijft wel gevestigd in Kensington Palace. Naar verwachting zullen Harry en Meghan volgende maand verhuizen, nog voordat hun baby geboren wordt. Harry en Meghan verwachten hun eerste kindje in april.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP