Never a dull moment in Buckingham Palace. Is er geen bonje met Harry en Meghan of tussen zussen Eugenie en Beatrice, dan zorgt prins Andrew wel voor een schandaal. En nu is er een strijd gaande tussen prins Charles en zijn jongste broer Edward.

Het Britse hof houdt de kaken stijf op elkaar nu is uitgelekt dat prins Charles niet van plan is zijn broer Edward het hertogdom van Edinburgh te schenken wanneer hij koning wordt. ‘We geven geen commentaar op zaken die betrekking hebben op opvolging,’ meldde het hof toen de Sunday Times lucht kreeg van die beslissing en om opheldering vroeg. Het hof vindt het respectloos naar de vorstin om te praten over iets wat pas gaat spelen als zij niet meer in leven zal zijn.

Woedend

Edward zelf lijkt gelaten te reageren op de kwestie, maar het is zeker niet ondenkbaar dat de prins woedend is op zijn oudste broer. Het is geen geheim dat Edward ervan droomde om ooit de titel hertog van Edinburgh van zijn vader Philip over te nemen. Recent vertelde hij aan de Daily Telegraph dat het aannemen van die titel eervol zou zijn, maar ook ‘bitterzoet’, aangezien dat zou betekenen dat zijn beide ouders er niet meer zijn. Het hertogdom en de bijbehorende titel zijn na het heengaan van Philip automatisch overgegaan op Charles, en zodra hij koning is, mag hij ze weer overdragen. Maar dat wil hij dus niet. Zuur, want het was Edward wél beloofd.

Beeld: Brunopress

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 30 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.